Bonustips inför beach 2011: Bästa träningsmusiken

En som läste 10 tips för att lyckas med att börja träna frågade om jag hade några tips på bra träningsmusik. Just musik är intressant: för mig är ”bra” olika beroende på sammanhang. Jag skulle till exempel inte sätta på E-Type hemma, men på gymmet tycker jag att det är bra. Jag lyssnar sällan på hip-hop på min iPod, men när jag kör Bodyjam känns det självklart.

Men även sammanhanget ”gym” kan jag dela in i underkategorier. För mig finns det helt enkelt olika musik för olika typer av träning.

Ska jag ut och springa, cykla eller sätta mig i en roddmaskin där jag gör något som sker per automatik, där kroppen gör och hjärnan flyter, vill jag ha musik som ger förutsättningar för ett flow. Ofta vill jag inte ha någon sång i dessa. Till exempel ”Poppiholla” (Chicanes remix av Sigur Rós ”Hoppipolla”). (Spola fram 30 sekunder, den första halvminuten är reklam)

Ska jag styrketräna på egen hand är det givet med låtar som ”The Pretender” med Foo Fighters. Här är musiken mörkare, lite aggressivare och mycket hårdare.

Ibland vill jag bara ha upplyftande glad dansmusik, till exempel en Moto Blanco-remix av någon bra låt. I det här fallet, ”Bad Boys” med Alexandra Burke

Däremellan finns låtar som till DJ Quicksilvers remix av klassiska träningslåten ”Rising Up” (från Rocky-filmerna)

Alla dessa låtar, och ytterligare 126 andra av mina bästa låtar att träna till, i just den här blandningen hittar du i en spellista på Spotify. Har du tips på liknande musik som jag har missat får du mer än gärna tipsa mig. (Har du mot förmodan ingen inbjudan och vill ha en, säg till i kommentarerna så skickar jag en).

Vilken är din bästa träningsmusik?

Avslutningsvis, en musikrelaterad lolcatbild som jag inte kunde moststå, svag som jag är för Göteborgsskämt oavsett språk:

Musikrelaterad göteborgslolcat
Musikrelaterad göteborgslolcat

3 reaktioner till “Bonustips inför beach 2011: Bästa träningsmusiken”

Kommentarer inaktiverade.