Slaget om FRA är inte slut: möt upp vid Mynttorget i eftermiddag

Snabb rapport:

600-800 personer samlades utanför Riksdagen idag. Blandad skara, med allt från journalister, ungdomar, ungdomsförbund, konspirationsteoretiker och andra. Det blev ett mäktigt tryck på dem som såg det.

FRA-förslaget är på remiss. Med kosmetiska ändringar har man köpt över Frederick Federley, Annie Johansson och förmodligen alla andra skeptiker i (c). Det ser mörkt ut, men ju fler som är vid Mynttorget idag, desto större blir trycket på riksdagsledamöterna. Kan du, så gå dit! Kan du inte, meddela vänner och arbetskamrater om det här.

Det finns fortfarande en chans. Se även sammanfattning av läget i DN

Andras blogginlägg om , , , , ,

6 reaktioner till “Slaget om FRA är inte slut: möt upp vid Mynttorget i eftermiddag”

 1. Informationen har varit väldigt dåligt. Vi är beredda att protestera men vi måste ha information om detta. Det är faktiskt midsommar på fredag. Många åker bort. Kan inte man organisera en demonstration veckan efter midsommar? Det är fortfarande tid att påverka återremissen!
  K

 2. @Kristina: omröstningen om den återremitterade lagen sker med största sannolikhet i eftermiddag. Då kommer lagen att gå igenom om vi inte agerar. Att demonstrera för att riva upp en lag är inte tilnärmelsevis lika effektivt som att protestera mot att den går igenom. Nästa vecka är det också sommarledigt i Riksdagen, så du får vänta med debatten till efter sommaren i så fall.

 3. Låt oss basera vårt ställningstagande på ett klart och tydligt resonemang.

  Staten är inte enbart ond. Den skyddar oss mot externa hot.

  Staten är inte enbart god. En utgör i sig ett internt hot.

  I ett samhälle där det interna statshotet väger tyngre än det externa hotet, mot vilket staten skyddar oss, tillfrågas inte folket överhuvud taget. De kontrolleras och berövas sin integritet under alla omständigheter.

  Så är inte fallet i Sverige. Därför bör vi säga ja till den här lagen.

  M v h,
  Peter Ingestad, Solna

 4. Önskar att jag kunde sluta upp igen, men nu måste jag faktiskt försöka sova lite och släpa mig till jobbet. Tyvärr slutar inte räkningarna komma för att man engagerar sig. :/

 5. @Peter: ursäkta, men jag förstår inte alls hur du menar.

  @joshua_tree: Jag fattar vad du menar. Jag måste själv jobba. Men jag har gett upp nu. Lagen kommer att gå igenom. Sveriges nya statskick: skendemokrati.

 6. @Micke: Ja nu kommer riksdagen ta en lång och härlig semester, det förtjänar de verkligen, tycker du inte det?

  RIktigt härlig semester, där de kan återhämta sig, skratta, vara glada, nöjda med sitt arbete.
  Min sommar kommer delvis kantras av besvikelse, ilska, maktlöshet, frustation.

  Trevlig sommar

  (jag var inte den som valde inte in dessa diktator-ideologer i regeringen)

Kommentarer inaktiverade.