Möt kvinnan som gör reklam – för pedofiler

Att föra en debatt kring kontroversiella ämnen i Sverige är idag inte möjligt, trots att vi har grundlagsfäst yttrandefrihet. Superbloggerskan Motherwitch är en av dem som tröttnat på att stå maktlös bredvid, och göra något åt saken. Hon bestämde sig för att hjälpa sajten Pedofil.se att bli känd, vilket resulterade i såväl många blogginlägg, som en artikel i Expressen.se Åsiktstorped har fått en unik intervju med kvinnan bakom aliaset Motherwitch.

När man läser ditt inlägg som tände debatten kräver du att Pedofil.se släcks ner. Varför väljer du att träda fram med det riktiga syftet just nu?
Jag hade hoppats att det skulle komma fler reaktioner av typen ”Men de skriver ju inget som är olagligt, varför ska vi stoppa den sajten?”, men när Aftonbladetbloggarna förvandlades till en virtuell pöbel redo att bränna folk på bål tyckte jag att det gick överstyr.

Varför vill du att Pedofil.se skulle få uppmärksamhet?
I dagens debattklimat här i Sverige kan man inte uttrycka åsikter som gravt avviker från det som anses vara politiskt korrekt utan att direkt bli misstänkliggjord och utpekad som sympatisör. Antingen blir man censurerad, eller tystad genom att ingen vill ta debatten med en. Sverigedemokraterna blev ignorerade av de stora partierna, och se vad som hände.

Du tycker alltså att pedofili är något bra?
Jag tycker att sexuella övergrepp är något vedervärdigt, framför allt om det är barn inblandade. I dagens debatt är pedofil detsamma som någon som förgriper sig på småbarn, men faktum är att det är skillnad på personer som har sexuella tankar om barn, och personer som förgriper sig sexuellt på barn. Man är ju inte våldtäksman automatiskt bara för att man fantiserar om våldtäkter. Det finns många pedofiler som dras med ångest och skuld kring sina fantasier, och som idag inte kan få hjälp på grund av samhällets stimatisering.

Håller du med om det som står på pedofil.se?
Det handlar inte om huruvida jag håller med eller inte. Det handlar om yttrandefrihet, om att kunna säga vad man vill så länge man inte uppmuntrar till lagbrott. De flesta reaktionerna handlar om att stänga ner och censurera sajten, men bara för att en åsikt är obekväm kan vi inte … nej, får vi inte tysta den. Det är en demokratifråga.

Du tycker alltså att man ska få propagera för pedofili?
Jag tycker att man ska få propagera, debattera och diskutera alla ämnen så länge man inte uppmuntrar till lagbrott. Pedofilifrågan är tacksam eftersom den är så infekterad. Ta till exempel Thomas Bodströms förslag att man ska kriminalisera virtuella övergrepp i till exempel Second Life – men folk har ju skjutit ihjäl varandra virtuellt ända sedan Quake [ett av de första first person shooter-spelen med stöd för spel över internet, reds anm.] och ingen har velat kriminalisera det? Vi behöver få ett friskare debattklimat i världen och i Sverige.

Är du nöjd med resultatet av din reklamkampanj?
Jag hade hoppats på mer reaktioner som försvarade yttrandefriheten, men jag förväntade mig inte mer än det här. Jag förstår att Expressens skribenter måste röra sig i en svart-vit värld, och att de inte kan föra en nyanserad debatt, men jag hade hoppats att bloggarnas reaktioner hade varit mer debattvilliga vuxna och mindre blodtörstig medeltida pöbel.

Fotnot: du hittar Motherwitchs originalinlägg på Aftonbladet Blogg

Andra bloggar om: , , , , ,

81 reaktioner till “Möt kvinnan som gör reklam – för pedofiler”

 1. Linda: Det gör du, tolkar rätt alltså, av din kommentar att döma. Jag ska kolla in bitterbloggen på studs.

 2. Nu har jag erbjudit mig att intervjuas på ”riktigt” och jag är beredd att offra min anonymitet för att sjuka idioter som du aldrig någonsin ska tvivla på att den här pedofilsidan inte har funnits…..

 3. Motherwitch: Om du behöver ange ett namn i anmälan så heter jag Michael Kazarnowicz, och jag är den enda i Sverige med det efternamnet.

 4. Det här är ju hur kul som helst! Fan, jag har pendlat mellan din och den där hysteriska kvinnans sida för att se allas reaktioner. I vilket fall som helst, det du gjorde var en kul och smart sak. Har besöksstatistiken rusat i höjden idag?

 5. Säg mig, varför?

  Har du överhuvudtaget kommit i kontakt med barn som har råkat ut för pedofiler. Sett barnens ögon?

  Motherwitch förtjänar inte att blir till åtlöje i din djäkla fejkade intervju!

  *förbannad*

 6. Freddan: Tack! Totalt besökarantal idag landar nog nånstans 100-200 besökare över det vanliga, så det här är inte mer än en storm i ett vattenglas. Men jag är glad att det är några som blev roade av det hela :-)

  Margareth: Jag tror att de flesta barn som kommit i kontakt med pedofiler är (lyckligt) ovetandes om detta. Om du däremot menar ”personer som begår sexuella övergrepp på barn” så har du säkert rätt. Problemet är att Motherwitch, du och alla andra som propagerat för den här sidans stängning ställer ”barn” mot ”yttrandefrihet”. Det är som ett inverterat ”Jag äter hellre än ser mina barn svälta”.

  Feline: Straffbart? Jag vet inte riktigt mot vilken lag det skulle bryta. Om du har någon lag som faller under ”allmänt åtal” och som jag bryter mot är du välkommen att anmäla mig. Är det ett angivelsebrott, alltså ett brott för vilket bara (det påstådda) offret kan anmäla någon, så är det enbart Motherwitch som kan anmäla mig. Enkelt, que?

 7. Min åsikt om hela saken:
  Om man inte ska knulla barn, varför har dom då rövar och munnar?

 8. Jag är mamma, ser du. Om jag måste välja mellan att försvara mitt barn eller försvara yttrandefriheten väljer jag att försvara mitt barn. Det är min skyldighet som mor.

  Så som jag försvarar de människor som försöker beskydda barn för jag anser att varje vuxen med sunt förnuft är skyldiga att ingripa och protestera, att skrika så högt det går, allt för att skydda barn som själv inte har de vuxnas möjlighet att försvara sig.

  Jag stödjer Motherwich och varje bloggare som har protesterat ….och jag skäms inte ett dugg över det. Jag skulle inte kunna se mig själv i ögonen om jag bara stod och tittade på.

  Ju flera röster som hörs ju bättre förutsättningar finns att förändra världen till det bättre.

  Margareth Osju Arverud
  pacifist, idealist men först och mamma.

 9. Varför har kvinnor generellt svårare än män att ha ett nyanserat perspektiv på saker och ting?

 10. Feline: Förtal föranleder endast enskilt åtal, det vill säga att åklagare tar sig inte an såna fall. Du kan alltså bara stämma mig för förtal, och det bara om du tycker jag förtalat just dig. Samma gäller alla andra. Men jag tackar för din åsikt!

  Margareth: Du måste inte välja mellan yttrandefrihet och att försvara dina barn. Det är ett spöke som Motherwitch tillsammans med dig och alla andra skapat. Är dina barn säkrare nu när sidan inte finns än innan? Är världen bättre för att de som låg bakom pedofil.se inte får uttrycka sig? Det enda ni har gjort är stoppat huvudet i sanden, för nu syns inte pedofilerna längre. Och då finns de ju inte heller … eller hur?

  Freddan: Det har slagit mig också, varför det mest är kvinnor som talar MOT yttrandefriheten i det här fallet.

 11. Fel. Genom tystnad ger man sitt medgivande……

  Så som alla som kämpar för fred och rättvisa. Så som den unge studenten framför kanonen i Himmelska fridens torg…..

  Att tiga och inte våga ta itu med orättvisor, det skapar bara ännu mera orättvisor.

  De som har påverkat världen till det bättre har alltid börjat med att protestera, de har förlöjligats i andras ögon, bespottat och förödmjukats, men de gav sig inte. (för att inte tala om hur många som fick sätta livet till)

  Att tiga…..är att acceptera.

  Jag vägrar att tiga. Jag är sjuk och trött och har inte ork, egentligen. Men jag tvingar till mig kraft att försvara det jag tror på och kämpa för de som behöver stöd att förändra världen till det bättre….

  Tack för ordet
  Margareth

 12. Imse Vimse: tack, när det kommer från dig tar jag det som en stor komplimang!

  Margareth: Du menar alltså att alla som inte uttalat tar avstånd från pedofili är pedofiler? Det måste vara jobbigt att vara du. Jag har inte någonstans sett att du tar avstånd från nynazister – är du månne nynazist? Du skriver ingenting om nekrofiler och koprofiler heller, så jag antar att du är bägge två också? Eller är det så att man kan utgå från att folk kanske inte tycker att det är okej, utan att man alltid behöver deklarera vad man är MOT? Och att man inser att det är skillnad på att uttrycka en obekväm åsikt (”Homosexuella är äckliga”) och en olaglig (”Döda alla homosexuella”)?

 13. Försök inte vända och vrida mina ord. Jag är för intelligent i att fälla i den fälla.

  Har du inte förstått budskapet i det jag skrev, varsågod och läs mina ord igen och håll dig gärna till sakfrågan, tack.

 14. Margareth: hurdå vända på dina ord? Jag kan citera dig direkt:

  ”Genom tystnad ger man sitt medgivande” är vad du säger när jag tycker att man inte alls behöver släcka ner en (laglig) pedofilsida. Du säger alltså att genom att inte säga emot så ger man sitt medgivande till pedofiler.

  Så, du har alltså med den logiken gett ditt medgivande till såväl nynazister som nekrofiler. Gör en bra mor sånt?

 15. Jag är övertygad att de flesta som kommer att läsa mina ord kommer att förstå vad jag menar så du kan fråga dem om de vill svara på dina frågor i och med du inte förstår vad jag menar.

  Jag inser också att du inte förstår vad jag menar så jag avslutar härmed samtalet.

  Lämnar som minne några rader här tagna från min ordinarie blogg: http://www.margarethosju.com/blogg/
  ………….

  Tangentbordet är en bloggares bästa vapen. Kan jag få be om lite uppmärksamhet? Detta är viktigt och berör oss alla.

  Sitter du bra? Luta dig tillbaka där du sitter, lägg gärna fötterna på bordet om det känns bekvämare. Jag vill nämligen att du läser dessa rader.

  Jag är vad man kallar en bloggare och en världssurfare. Ena dagen är jag här i Sverige, nästa dag är jag och surfar i andra länder, med andra kulturer, med andra förutsättningar som vi har i vårt land, Sverige.

  Bland alla dessa resor jag har gjort, mötte jag en norrman, som är värd att uppmärksammas. Han är en av dessa idealister som tar sig TID och försöker förändra vårt ganska så egocentriska värld. Jag fastnade för hans ord, för hans bilder, för hans budskap.

  Vill du ta dig tid och påverka? Surfa då till hans hemsida sida, läs hans ord, . Jag brukar ytterst sällan göra reklam för någon, men i detta fall så gör jag ett undantag. Människor som Jan börjar bli en sällsynthet.

  Vill du påverka världen? Gå in på denna länk och skriv ditt namn för FRED I VÄRLDEN.

  Du kanske tror att din röst inte betyder något, men tro mig, din röst kan vara den avgörande ordet, som kanske förändrar någons liv.

  Jag är poet, idealist och bildkonstnär. Jag skrev dessa ord och Jan är den en av de få som har fått rätten att få publicera dikten i sin helhet.
  Snälla läs hela dikten så kanske du förstår varför just DIN röst är VÄRD mer än guld.

  Två röster hörs
  …och väcker andras slumrande röster.

  Livsgivande regndroppar faller och vattenfyller den torrlagda bäcken
  som ivrigt rinner till mötes mot flodens forsande strömmar.
  Floden omfamnar bäckens saltdränkta tårar och i dansande virvlar,
  rinner den för att passionerad omfamna havets storslagna vågor.

  Många tysta medmänskliga röster, börjar trevande viska i takt.
  Uppvaknande tigande röster, omfamnar varandras tysta ord
  för att ge kraft i varandras meningar.

  En ensam svag röst hörs eka, och möter två slumrande röster.
  Tre starka röster skriker högt, och väcker andras sovande röster.
  Många medmänskliga viskningar, blir till slut ett ramaskri,
  som tystnar de makthungrigas krigiska röster.

  Flera vattenfyllda floder, fyller ett storslaget hav.
  Flera samstämda röster, förändrar en sargade värld.

  Ju flera röster ju starkare är vi, ju starkare blir vi. Tänk efter, hur skulle du må om du var offer för alla de krigets overklighet?

  Det här är många barns verklighet. Vil du påverka? Föreställ dig hur du som människa skulle vilja att andra agerade om det var DU som drabbades.

  Gör då din röst hörd.

  Bara ben

  Bara ben sprang över vida ängar utan slut, som flyktfåglar som flög över världens rikedomar.
  Bara ben klättrade upp till den ensliga kojan som dolde så många hemligheter för omvärlden.
  Bara ben sprang lycklig över sina domäner och nejder.
  Bara ben skapade lyckliga tider i varje klivande steg.

  Bara ben hoppade i gyttjepölarnas magiska hav och formade i leran, förtrollande minnen.
  Bara ben skrapade sina knän när de klättrade över den himmelska muren.
  Bara ben sprang efter den tama katten som vigt hoppade undan.
  Bara ben sprang efter gässen som speglade sig i dammen.
  Bara ben tvättade av sig dammet under porlande vatten.

  Varma nätter utan täcke
  bara ben vilade sig i en säng byggd av kärleksfulla händer.

  Bara ben frös om sina små tår när de sprang över isen till värmen.
  Bara ben slog sig blåa över isiga gator och spegelblanka hav.
  Bara ben klädde sig varma i värmande strumpor och byxor.
  Bara ben trotsade kylan och sprang våren till mötes.

  Bara ben dansade i solnedgångar.
  Bara ben sprang soluppgångar till mötes.
  Bara ben dansade gryningsdanser i sömnen.

  En dag ändrades allt.

  Bara ben sprang inte längre sig trötta
  Bara ben kunde inte välja flykten till räddning
  de sprängdes sönder när de sprang över en minerad blomsteräng.
  ©Margareth Osju Arverud

  …….
  Och du…..om du inte förstår så kan du fråga de som förstår.
  Margareth
  over and out.

 16. Oh. My. God.

  Must. Not. Mock. Crazy. Woman.

  Förlåt, men nu har jag feber och orkar inte vara seriös längre. Här, Margrethe, som tack för ditt inlägg, som inte ens var hälften så otråkigt som det inte var olångt, får du äran att ta över Alla Barns Snopptrosa, efter Vendettanbettan. Slit den med hälsan!

 17. Amen…:)

  Genom att engagera dig för ett bättre värld blir du garanterad feberfri…. Det är aldrig för sent att börja. Gå till närmaste Röda Korset i din stan, ställ upp och jobba ideelt, eller varför inte Frälsningsarmen…..de finns många fina människor som ger av sin tid att försöka göra något……

  Ju flera röster hörs…..
  Godnatt.

  :)

 18. Snacka om att använda billiga trick för att få läsare. Först V-bettans nålkampanj sedan Motherwitchs pedofilkamp.

  Jag säger som reklamen detta är lågt men inte riktigt som Glocalnet!

 19. Jag måste verkligen ge dig en eloge för de fantastiska kommentarer du lyckas locka till dig. Har skummat igenom din blogg. Riktigt trevlig läsning. Inlägget om Alla Barns Snopptrasa var klockrent. Halva charmen med såna inlägg är att man redan från början vet att majoriteten inte kommer att fatta innehållet.

 20. Ett bra sätt om du vill ha marknadföring för din blogg. Men endast kortsiktigt. På samma sätt går det att spamma chattrum och få 20 besökare extra. Men är du ute efter tillfälliga besök i hundratal per dag i två veckor rekommenderar jag dig piratebay istället.

  Så…ännu en inlänk från en sida. Tackar.

  Ps.
  Lågt att fingera en intervju utan att nämna det i texten.
  Hade du studerat henne litet mer hade du kanske kommit fram till att texten ”Jag tycker att sexuella övergrepp är något vedervärdigt…” med hennes ord skulle varit ”sjukt”.

 21. Proxy: jag har inte den blekaste aning vad du just sa. Eller menade, rättare sagt. Tack?

  Att intervjun är fingerad tycker jag är solklart. Den fiktiva personen jag intervjuar är intelligent, vidsynt och gör skillnad på ”obekväma åsikter” och ”olagliga åsikter”, till skillnad från många andra.

 22. ”Att intervjun är fingerad tycker jag är solklart.”

  Att skriva ihop ord så att det inte blir särskrivningar tycker jag är solklart. En jädrans skillnad mellan att ha sex relationer eller sexrelationer.

  Att en skumsläckare släcker genom att kyla elden och inte genom att kväva den är för mig solklart.

  Utgå inte från att folk förstår dina tankar. Alla har inte gått natur. Vissa väljer faktiskt samhälle frivilligt…

 23. Jag kom just hit via en blogg via en blogg, och visste nada om denna pedofilbloggningsorgie. Hade aldrig hört talas om Motherwitch. Så när jag läste din intervju trodde jag att det var sant som skrivet. Sedan när jag läste kommentarerna och luskade den riktiga historien.. och sen Margareths vansinnes-”dikt” ovanpå allt… har jag hamnat mitt i ett Seindfeld-avsnitt? Om alla vi skulle samlas i ett rum skulle vi nog kunna bli ett. Detta var det roligaste under maj månad. jag älskar internet. tack!
  (Micke- concider yourself bookmarkad)

  Och sedan håller jag med Margareth – varenda mamma i världen borde sätta sina barn framför yttrandefriheten. Så länge de med bara ben får klättra upp till den ensliga kojan som döljer så många hemligheter från omvärlden.
  gott så.

 24. Dagens garv var ju helt klart att läsa alla djupt upprörda kommentarer på det här inlägget. Mycket underhållande :)

  Lite sakfråga. Om man som motherwitch inte har den intellektuella kapaciteten att se skillnad på obehagliga och olagliga saker så får man faktiskt tåla att bli kritiserad.

 25. Tusan också! Hade jag läst den här, hade det goda skrattet dämpat min ilska över de ”rättfärdigas parad” tidigare ikväll! Kul, önskar jag hade kommit på det! ;-)

 26. Margareth Osju Arverud: självklart ska du inte tiga, även om jag inte helt skriver under på att det innebär någon slags acceptans. Men istället för att skrika censur tycker jag du borde bemöta webbplatsens innehåll med sakliga argument. För sådana är jag övertygad om finns. Allt annat luktar unket, och du är ju är ”för intelligent” för att falla i sådana fällor.

 27. Hej Micke!

  Självklart skall du som liten sketen pedofil i Danderyd få säga din mening. Din störda inställning till att barn får sina liv förstärda är inget du tänker på som den psykopat du är. En psykopat kan inte botas för en psykopat känner ingen empati. Inte skall du känna dig rädd där du bor i Inverness på Mörbylund. Jag är säker på att du trivs i ditt lilla gryt. Du är 29 år och bor i Danderyd. Tycker du inte det är patetisk att du tjänar knappt drygt 21000 i månaden? Vilken status för ett liten sketen figur som dig att få ynnesten att bo bland storfräsarna i Danderyd. Det var kul att du gav Danderydsprofilen ett ansikte.

  Snaskig Dam

 28. Den dassiga dikten i al sin ära, men det här är större poesi: ”för att sjuka idioter som du aldrig någonsin ska tvivla på att den här pedofilsidan inte har funnits…..”

  Om man benar ut några av negationerna här, så ska vi se; Du ska alltså alltid vara helt säker på att sidan INTE har funnits. Okej. Lika klarsynt som vanligt alltså, Mor Häxa.

  Snaskig Dam får inte direkt pedofilpanikpacket att verka särskilt mycket intelligentare eller trevligare. Deprimerande är ordet, sa Bull.

 29. Hörrö Micke, varför gör hon Snaskiga damen en så stor grej av Danderyd? Visste jag inte bättre skulle man nästan kunna tro att hon har en bakomliggande agenda, typ önska att ngt hemska ska hända dig? Men inte hon väl, som gömmer sig bakom en oreggad domänadress.

 30. Agnes: haha! tack. jag blir uppriktigt glad när folk förstår. jag gillar att få nya, intelligenta läsare. du är hjärtligt välkommen.

  Anders: Det roliga är att Motherwitch känner sig kränkt av att jag får henne att framstå som tolerant, vidsynt och intelligent. Det är den största humorn av allt.

  Opassande: Vi får göra något ihop nästa gång någon kommer och försöker censurera.

  Robert: Huvudet på spiken. Jag tror dock inte att Margareth kommer förstå din poäng, tyvärr.

  Snaskig Dam: Du har lite faktafel i din text som jag tänkte rätta.

  1. Man är inte pedofil bara för att man försvarar deras rätt att uttrycka obekväma, men lagliga åsikter. Lika lite som man är journalist bara för att man försvarar journalisters rätt till yttrandefrihet på Kuba.

  2. Ratsit har gamla uppgifter på mig, numera tjänar jag 27 000 i månaden.

  3. Jag bor inte i Inverness, jag bor i Mörbylund. Mörbylund ett grannområde till Inverness.

  I övrigt tycker jag ditt inlägg var otroligt moget och klarsynt. Mer sånt, tack!

  Jet: Visst är det lite förvirrande med argumentationen från vissa här?

  Fredde: Det gör hon säkert. Nu tror jag inte att så mycket kommer hända, men skulle det göra det så har jag hennes IP-adress – hon använder en av Sveriges större internetleverantörer – och jag vet att de lämnar ut uppgifterna till polisen vid en polisanmälan.

 31. Jo visst ska vi ha yttrandefrihet och så… men bara när det gäller åsikter som alla gillar och ingen tar anstöt av. I övrigt ska vi ha stenhård repression. Det var sånt studenterna på Himmelska fridens torg EGENTLIGEN gav sina liv för.

  Seriöst… Margareth Osju Arverud, Mothergoat… flåt, -witch mfl… vilka jävla idioter.

 32. Gudsåroligt. Här är en permalänk till Systers Ysters inlägg.

  Mitt svar är: Jag knullar såklart hellre själv, än ser mina barn bli våldtagna.

 33. Okej, jag har slutat skratta. Jag tycker att Syster Yster förtjänar ett ordentligt svar eftersom hon lagt ner tid på att formulera ett långt inlägg:

  Syster Yster, jag svarar på din fråga om du svarar på min:

  Syster Yster har varit mamma i 25 år nu hon har en söt liten flicka som plötsligt en dag försvinner.
  Hon letar, hon blir ledsen, hon blir fullständigt galen av rädsla. Var finns hon?

  Hon hittas så småningom men har vissa skador i huvudet som senare förklaras av att hon varit utsatt för ett brutalt ritualmord.

  Man sätter till alla resurser man har för att hitta förövaren och lyckas. Det visar sig att det är en känd författare som tidigare är ostraffad och bara varit drivande barkom ett av Sveriges största deckarförlag.

  Nu undrar jag hur Syster Yster reagerar.

  Kräver hon att alla deckarböcker om ritualmord censureras och bränns?

  Eller vill hon som många av oss som inser att det är skillnad på att uttrycka en åsikt eller argumentera för något, och att utföra en handling, att man lägger resurser på att förebygga brott snarare än censurera?

  Jag bara undrar?

 34. Syster Ysters svar är:

  Ja nu försöker du blanda bort korten för att slippa svara på min fråga. Men jag ska försöka svara dig ändå.
  Det är inte kriminaliserat att utföra författarskap men det är det att utöva pedofili. Hoppas det svaret var tydligt nog.

  Syster Yster: Så om jag skriver en bok om en pedofil som inte begår övergrepp på barn, men om hur han tycker det är härligt med småflickor, då tycker du att det är okej? Jag är glad att du kan sträcka yttrandefriheten så långt.

 35. En sista fråga Micke, jag vet att du utmanar men OK.
  Menar du då att alla deckar författare tycker det är rätt att mörda och ta livet av folk? Om det hade varit så så hade jag tyckt detsamma om den sidan, ja. MEN nu vet vi ju att det inte är en bunt presumtiva mördare som skriver deckare. Den parallellen drar du ju i ditt resonemang.

  För pedofiler har en ”sjuk dragning” till barn under 13 år och det klargjorde de tydligt på sin hemsida. Det handlade bara om att anpassa kärleken till barnets ålder! De anser att det är normalt att barn har sex men att den ska anpassas och då är vuxna bäst lämpade att vägleda dem. Allt enligt deras f.d. sida!
  Där har du skillnaden och där har du svagheten i ditt resonemang.
  Detta var mitt sista inlägg i denna fråga!

 36. Syster Yster: Ursäkta, men var har jag skrivit att det är rätt att begå övergrepp på barn (eller ta livet av folk, för att fullfölja liknelsen)?

  Det du, Motherwitch och alla andra inte förstår är att pedofil inte är detsamma som ”sexuell förbrytare”, på samma sätt som ”heterosexuell” inte är detsamma som ”våldtäktsman”. Majoriteten av alla våldtäkter begås trots allt av heterosexuella män ….

  Jag behöver dock inte skriva om det här, för det har en annan Aftonbladet-bloggare redan gjort på ett mycket pedagogiskt sätt

 37. Det här är faktiskt en intressant diskussion, trots att den är väldigt obekväm i ämnet. Men det får en att tänka till ur flera aspekter.
  Själv funderade jag igår på hur reaktionerna skulle varit om jag hade skrivit samma saker som på den där pedofilsidan, med skillnaden att jag på varje sida skrivit typ … En kompis till mig säger så här …
  Hade det blivit någon skillnad om man vänt på det som om att man berättade det hela istället för att själv verka vara pedofillagd eller hebefilid, ett ord jag fick lära mig igår
  http://hebefili.blogspot.com/2007/04/inledning-vad-r-hebefili.html

 38. Tänk att det verkligen finns folk som är så sjuka efter uppmärksamhet så att de påstår sig ta till detta som en form av väckarklocka för människor.Ja du.När man väl ibland tror att eländet inte kan nå längre så dyker det upp en nu fuling som tar till de mest sorgliga inslag i livet för egen vinning.

  Sök hjälp om nu vederbörande hänvisar till sjukdom och självterapi i detta ämne är rent skitsnack.

  Bara dumheter.Inget annat.Tyvärr då ämnet är allvarligt.

 39. ja, det här var ju lite intressant. intressant upplägg du började på.

  För vissa personer så verkar yttrandefrihet bara vara intressant när åsikterna passar dem. Och jag börjar faktiskt bli lite rädd. Känns nästan som att någon naggar yttrandefriheten i kanten hela tiden

  Men, jag undrar vad du fått det ifrån att åklagare inte kan väcka åtal när det gäller förtal ifrån?

 40. Sideshow Surfer: jag säger till dig som jag sa till Proxy. Jag har ingen aning om vad du menar med det du skrev. Har du lust att formulera om det på ett mer lättförståeligt sätt så ska jag kommentera.

  Jonas: Visst är det läskigt med folks syn på vad som är yttrandefrihet? När det gäller förtal så kanske jag har missförstått något, men så här skriver JK:

  Brottet förtal får enligt 5 kap. 5 § första stycket brottsbalken inte åtalas av någon annan än målsäganden, dvs. den som har blivit utsatt för förtalet (enskilt åtal). Har målsäganden angett brottet till åtal får dock ett förtalsbrott åtalas av åklagare, om åtal av särskilda skäl anses påkallat från allmän synpunkt (allmänt åtal).

 41. Motherwitch borde verkligen vara stolt. Innan hon uppmärksammade bloggosfären på pedofil.se:s existens så hade sidan som mest fyra (4) besökare på ett dygn. På bara några dagar efter att hon skrev om den så fick den 3500 besökare. SIdan är nere nu, ja, men inte för att företaget som hostade den ansåg att det var något olagligt eller olämpligt på sidan.

  Personerna bakom sidan har dessutom kontakt med flera andra webhotell, bland annat ett som svarade att de med glädje skulle hosta sidan, för att de råkar gilla det här med yttrandefrihet.

  Sidans texter sprids även på olika bloggar, via The Pirate Bay, och mirrorsiter kommer att dyka upp, var så säker.

  Allt detta tack vare Motherwitch. Utan hennes hjälp hade pedofil.se bara varit en stackars ensam liten site med en handfull besökare, och ingen hade känt til den. Nu vet snart hela Sverige att den finns, och som ni alla vet så finns det ingen dålig reklam.

  Motherwitch har på några dagar gjort mer för Sveriges pedofiler än pedofil.se skulle kunna göra på månader.

 42. Oh. My. God.
  Eller för att haka på en tidigare kommentator: Det här inlägget inkl kommentarer måste vara det roligaste som hände i maj.
  Me löööves folk på internet!

 43. Ja, precis när det gäller åtal för förtal, av åklagare om det är påkallat ur allmän synpunkt.

  Men, vad moterwitch skulle anmäla dig för och till vem fattar jag inte. Om någon kan berätta det för mig så får ni en karamell.

  Precis som Robert sa, så bidrog hennes kamp emot yttrandefriheten till fler besökare till sidan och själv så bidrag jag med ett besök.

  Själv så rannsakar jag mig själv idag till att jag inte tänkte efter ordentligt och det gör mig påminnd att vi verkligen måste vara på vår vakt när det gäller det fria ordet. Det finns alltid krafter som försöker sätta en munnkavel eller bestämma vilka tankar som är ok.

  När jag läser vad syster yster skriver på sin blogg blir jag rädd. Rädd över vilka människor som arbetar inom skolan.
  Jag trodde det var viktigt att lära barn att man har rätt till en egen åsikt och att man måste acceptera vad andra tycker och tänker.

  Å andra sidan så finns det folk som tror att man kan begå ofredande och förtal genom att skylla på yttrandefrihet, men att försöka förklara det för dessa personen finner jag ganska döfött.

 44. Micke,

  jag måste erkänna att jag helt hade missat din blogg tidigare, men kom hit via Blogge Bloggelito.

  Mycket intressant inlägg, och en intressant diskussion kryddad med en del riktiga knäppskallar (varför verkar de finnas i överflöd på just internet?)

  Ett stort tack (!) också för att du tar kampen för yttrandefrihet, och faktiskt vågar stå upp för att yttrandefrihet innebär att även vidriga åsikter måste få uttryckas.

  Om alla dina inlägg ens håller en tiondel av den här kvaliteten lär jag garanterat fortsätta läsa din blogg.

 45. Av alla bloginlägg jag läst sedan hela den här hysterin inleddes är detta den jag funnit mest underhållande. Kommentarerna är oerhört komiska och jag har återkommit flera gånger bara för att följa upp dem.

  Pedofil.se kommer att återkomma och det är bara en fråga om dagar.

 46. Det här är delvis underhållande, samtidigt blir jag ledsen när man läser Motherwitch & Co repliker – dom menar säkert väl, men missar målet fullständigt. Med sådana fiender behöver inte ”pedofilera” några vänner…

 47. Att vara pedofil är inte olagligt. Finns folk som tänder på bajs med. Och det skiter jag i. Eller på.
  Utövarna däremot spårar jag upp. En dag är den där flickan du talade med över internet som visade bilder helt plötsligt borta. Och ersatt med något helt annat.
  Jag behöver heller inte oroa mig för att personen ska få ett för milt straff. Om han lever efter fängelset är det konstigt.

 48. Här är iaf en kvinna som ställer sig bakom ytrandefriheten, utan att vara pedofil.

  Det intressanta är att det här dyker upp ungefär samtidigt som livejournal.com panikstängde ett otal användares konton efter påtryckingar av div ’vigilante’ grupper. Bl.a. användare involverade i ’fandom’ och slash comunityn pga olika språkbruk och ett ganska rikt fantasiliv hos många involverade. Naturligtvis visade det sig snart att även om påtryckningsgruperna säkert jobbar mot övergrepp på barn tillhör dom också den kristna extremhögern och har knappast nått imot att även ’homopropagandan’ stängs ner. För att inte tala om att det vare sig är eller bör vara olagligt att fantisera, skriva eller rita om saker, även om dom är olagliga att genomföra.

  Livejournal har nu gjort en hel pudel och de flesta användare är uppe igen, men det är en mycket oroande utveckling. Inte minst då det nu har framkommit ganska väl underbyggda rykten om riktade attacker mot LJ, förmodligen av samma påtryckingsgrupper.

  Att skydda människor från övergrepp står inte, och får inte stå, i motsats till att försvara ytrandefriheten.

  Nu blev det långt… :P

 49. Att läsa din fejkade intervju var en höjdare efter att ha ägnat en stund åt att försöka få grepp på ”kampanjen” mot pedofil.se. Att följa kommentarerna var nästan lika roligt:-)

 50. Ågudågudåguuuuuuud!
  Alltså, jag är också mamma, men jag fattar ändå att det är jävla skillnad på tankar och handlingar. Och på personligt och prinicipiellt. Kvinnor som dessa ger oss förnuftiga föräldrar dåligt rykte!

  Klart som fasiken att jag skulle vilja (och skulle kanske till och med försöka) ta ihjäl någon som gjort illa min unge, men det betyder inte att det är rätt, eller att jag tycker att vi ska införa dödsstraff. Och bara för att jag inte gillar en åsikt tycker jag inte att den ska förbjudas.

  Jag hoppas verkligen att ni som inte själva har barn förstår att man inte blir galen så snart man ”varit fruktsam och uppfyllt jorden”. Idioti grundas långt tidigare…

 51. Teas mamma….i och med du lämnade kommentar på min blogg….

  Jag ser utifrån det här perspektivet.

  En person som har gått med tankarna om att ha sex med barn men inte vågat ta steg. Personen i fråga går i på sidan, får känslan att det är inte så farligt när han läser det som står skrivet. Några dagar senare sprättar han upp någons barns underliv.

  Var finns barnens rätt……vem för barnens rätt?

  Ett barn förstörs för livet, tack vare en sida som förskönar sex vuxna-barn?

  Räcker mitt svar varför jag engagerar mig så för att den sidan ska väck?

  Det är inte yttrandefrihetens vara eller inte vara som är det väsentligaste, det är barnen SOM SKA SKYDDAS FRÅN PEDOFILER.

  …………….

 52. och jag står fast vid min övertygelse oavsett vad jag kallas eller inte kallas, oavsett om jag blir till allmän åtlöje.

  I praktiken fungerar det så här.

  De flesta människor de ingriper för att få stopp på det de ser av orättvisor speciellt när det gäller barnens skydd. Jag pratar inte om yttrandefriheten utan jag pratar om att stoppa pedofiler.—

  Alla dessa människor runt om i världen som arbetar i det tysta för att stoppa pedofiler, alla organisationer som kämpar dag som natt för att stoppa pedofilernas nätverk. Alla poliser som kämpar för att få stopp på vansinne……De har min respekt…..för det är människor som arbetar för att beskydda barnen.

  Människor som åsiktstorpeden här visar vilken brist på respekt han har mot alla dessa engagerade människor. Han försvarar barnens rätt som en blind höna dansar tango. Och medans jag ändå skriver om det så borde han tänka på följande…..utifrån den här vinkel…

  den som har gjort reklam för pedofilsidan är han….kanske borde han ändra rubriken till förmån för sig själv…..

  i yttrandefrihetens namn…..allt för att få sidvisningar till priset för barnens rätt.

  Det finns de som går över lik för att nå sina mål, han går över barnens kropp för att nå sina sidvisningar….?

  Och detta blir också mitt sista besök och kommentar på denna sidvisningsinflurerade yttrandebedrövadende sida.

 53. Om någon är intresserad av mina svar så finns de i Margareths blogg. Jag tänker inte föra en tvåpartsdiskussion i en tredje parts blogg.

 54. ”Det är inte yttrandefrihetens vara eller inte vara som är det väsentligaste […] ”

  Och detta från någon vars blogg heter ”Det fria ordets forum”

 55. Margareth Osju Arverud:
  ”Det är inte yttrandefrihetens vara eller inte vara som är det väsentligaste”

  Hur svårt skall det vara att förstå? Yttrandefriheten gäller alla. Eller ingen. Gäller yttrandefriheten inte alla så är det nämligen inte yttrandefrihet. Så enkelt är det.
  Sedan, angående ditt resonemang om varför du tycker att sidan bör stängas ner. Jag ser på det från ett annat håll. Nämligen att man aldrig löser ett problem genom att tysta ner det. Sidans existens gör oss uppmärksamma på att det finns människor som tycker att det är okej att vuxna har sex med barn. Att stänga sidan gör inte att vissa pedofiler slutar att ha de känslorna. Den lynchmobbskaraktär som frågan har är direkt skadlig för just barnen, eftersom den pedofil som känner att han/hon börjar få svårt att kontrollera sina begår antagligen i många fall inte vågar söka hjälp. Och därmed ser samhällets ”fackeltågslynchmobb” till att fler barn drabbas av övergrepp, inte färre.

 56. Ja du Micke, jag håller nog med dig så långt som att sidan pedofil.se inte bör stängas ner, klart vi måste värna om yttrandefriheten.. Men av dina kommentarsvar att döma verkar du vara en ganska otrevlig och inte så speciellt intelligent person.

 57. Finns inget så oskyldigt som ett litet barn. Barnet lär sig från liten att lita på och se upp till vuxna. Ska det då förstå att säga nej när vuxna ber dem om något som det inte vill.

  Förstår inte överhuvudtaget att en sådan här site kan vara laglig.
  Jag håller på yttrandefrihet, men inte när det uppviglar folk till att ha sjuka tankar om barn. Det ger ju pedofilen mer sjuka fantasier och till slut kan han inte stå emot och något oskyldigt barn skadas eller får sätta livet till.

  Det borde finnas gränser även inom lagen om yttrandefrihet. Även straffet för att man våldfört sig på barn borde ökas på avsevärt.
  Låt livstidsstraff vara ett livstids straff inte bara 10 år.

  Människor som våldför sig på barn borde även kastreras och få lida för vad de har gjort.

  Jag tycker att ska pedofil sajten vara uppe så ska sajten där man namnger pedofiler få vara det också.
  Tycker även att vi ska bojkotta de nya välgörarna som nu hostar pedofilsajten.

  Äcklad och förbannad

 58. Vet ni varför det finns så många
  pedofiler i värden?
  Jo, för barn är så sexiga.

  DET VAR VÄL ETT
  KUL SKÄMT.

Kommentarer inaktiverade.