Beatrice Ask offrar MS-sjuk på sitt politiska altare

Multipel Skleros är är en sjukdom med symtom som smärta, nedsatt muskeltyrka, spasmer, nedsatt koncentrationsförmåga, koordinationsproblem bland många andra. Den drabbar framför allt kvinnor, män utgör ungefär en tredjedel av de som insjuknar. MS är idag en obotbar sjukdom, men de flesta kan med rätt mediciner, hjälpmedel och stöd leva ett drägligt liv.

Såvida man inte gör misstaget att medicinera sig själv med av svenska staten inte godkända preparat. Då spelar det ingen roll att man blir hjälpt av något som staten inte tycker om, det finns inga förmildrande omständigheter i Sverige när det gäller narkotika.

Susanne Eriksson är ett av offren som slaktats på den svenska narkotikapolitikens altare. Som svårt MS-sjuk läste hon att det i flera andra länder finns en medicin som används för smärt- och symtomlindring för folk med obotbara sjukdomar som MS, cancer, AIDS och bältros. Medicinen är unik, det är nämligen ingen syntetiskt framställd substans. Istället kommer den aktiva substansen från cannabis-plantan. Sativex, som preparatet heter, är godkänt av Läkemedelsverkets motsvarigheter i Kanada, Storbritannien och Katalonien. I USA ligger man i slutfasen för ett godkännande.

Susanne bestämde sig för att testa, och det visade sig att hon blev hjälpt av marijuana. Hon hade en liten cannabisodling för eget bruk hemma. Hon fick hjälp av en vän, Mikael, att sköta den eftersom hennes MS gjorde det omöjligt för henne att vattna och pyssla om plantorna. Någon tipsade polisen, som gjorde en husrannsakan och en rättegång senare är både Susanne och hennes vän dömda till ett års fängelse för att ha framställt narkotika till försäljning. Bara här finns en hel del frågetecken, vilket kan utläsas av Susannes och Mikaels egenhändigt författade historia.

Men den här debatten handlar inte om huruvida det är rätt eller inte att döma en person som odlar cannabis till fängelse. Den handlar om att Sverige inte har nåd för någon som brukar narkotika. Den handlar om vår inhumana politik, som idag tar sig skepnad i form av justitieminister Beatrice Ask.

Susannes MS har blivit betydligt värre sedan hon slutat med sin egenmedicinering. Det är osäkert om hon kan få hjälp av en assistent på fängelset, trots att hon knappt kan klara av ett toalettbesök utan hjälp. Det är osäkert om hon kan få behålla sin (av svenska staten godkända) medicin, eftersom den är narkotikaklassad. Hon blir med stor sannolikhet av med sin lägenhet under sin ettåriga fängelsevistelse, eftersom socialen inte går med på att betala hyran medan Susanne avtjänar sitt straff.
Isobel Hadley-Kamptz uppmärksammar fallet i en ledare i Expressen.

Susanne har sökt om formell benådan hos regeringen, på grund av dessa omständigheter samt följande två faktum:
1) Odlingen har skett för medicinskt syfte. Det finns gott om vetenskapliga belägg för cannabis lindring av smärta och symtom.
2) Odlingen har skett för eget bruk, och inte för att sälja.

Beatrice Ask avslog nådeansökan utan kommentar.

Susanne försökte då få avtjäna straffet med fotboja. Det skulle innebära att hon slapp bli hemlös, kunde få hjälp av en assistent och ha tillgång till sina mediciner. Även den ansökan har avslagits.

Sverige 2008: vi skickar inte bara en svårt sjuk, rullstolsburen, person i fängelse för ett brott där det finns klara förmildrande omständigheter. Vi dömer henne samtidigt till hemlöshet och den ovisshet och förtvivlan det innebär att inte veta om hon ens kommer få mediciner starkare än Alvedon eller hjälp att gå på toaletten under fängelsetiden.

Det här handlar inte om narkotika. Det handlar om den blinda fundamentalism och orimlighet som genomsyrar det svenska rättsväsendet så fort narkotika är inblandat, oavsett vad omständigheterna i övrigt är.

Knuff har en bra sammanfattning över andra bloggkommentarer till fallet Susanne Eriksson.

Andra bloggar om: , , , , ,

60 reaktioner till “Beatrice Ask offrar MS-sjuk på sitt politiska altare”

 1. Det gäller tyvärr inte bara rättsväsendet.

  Skatteverket jagar småföretagare utan någon som helst tanke på etiken.

  Försäkringskassan jagar sjuka utan någon som helst tanke på etiken.

  Marcus Birro har helt rätt när han säger att Sverige har fått ett kallt och människofientligt klimat. Den här domen är bara en av många bevis på att så är fallet.

 2. Utan att ta ställning i sakfrågan skulle jag bara vilja fråga dig, Micke: var går gränsen: när får man bryta mot lagen och när får man inte göra det? Vem ska avgöra det? Får vi själva ta lagen i egna händer när vi själva anser att det hjälper oss? Ska staten från fall till fall avgöra när en lag ska anses otjänlig och i stället låta vissa få bryta mot den, medan andra ska följa den?

 3. Jag vet inte hur det ser ut i de andra fallen, men här finns uppenbarligen något skevt. Man kan inte skicka en sjuk person i fängelse utan assistans och mediciner!

 4. Med all respekt så är det inte den diskussionen jag är intresserad av – jag skriver också att det inte handlar om huruvida det är rimligt att någon döms till fängelse för att ha odlat narkotika. Det handlar om att hon inte fått en benådan eller ens fotboja trots att det finns förmildrande omständigheter.

  Det är till och med så att hennes självmedicinering med ett preparat som är godkänt i andra länder, men inte i Sverige och därför inte tillgängligt här, ansetts som en försvårande omständighet.

  Det handlar om att man inte tillämpar några rimlighetskriterier i narkotikabrott. Allt knark är farligt, och därför ska exempel statueras så fort det bara går.

 5. Fast om man ska benåda någon finns regler även för det. Och fotboja kan man inte få, enligt lag, för ett straff på ett års fängelse.

  Så frågan återstå egentligen: när får man bryta mot lagen?!

 6. Aronson – När det finns särskilda medicinska skäl, t.ex. psykisk sjukdom, kan straffet omvandlas till vård.

  Det skulle varit tillämpligt i det här fallet. Det är ju inte bara psykisk sjukdom som utgör sjukdom.

  Är det OK att bryta mot lagen? Ja. Det finns tillfällen där det är rätt att bryta mot lagen, t.ex. där följande av lagen skulle innebära svårt lidande för tredje person.

 7. Aronson: när det inte skadar någon annan person. Vad sägs om det? Eller vi vänder på frågan, tycker du att det Susanne drabbas av är en rimlig påföljd för hennes brott? Är det okej att offra en person för lagens principer?

 8. Nånstans vill jag tro att den bild som uppmålas inte är sann. Att hon verkligen har odlat en massa gräs för att sälja, att småungarna i hennes område lullar omkring och är höga som hus. Jag vill att hon ska var skyldig till något som gör straffet berättigat. Annars är det absurt och skrämmande.

  Så om hon hade haft massor av morfin, roppar och stesolid hemma så hade det varit ok, men ett par majjaplantor funkar inte?

  För mig som har minst 5 coffeshops inom en radie av 600 meter känns det ännu mer befängd.

 9. Måste bara peta in en lite rad här till Aronson. Du skriver ”När får man bryta mot lagen och när får man inte göra det?” som om Lagboken vore det ultimata och alla ska falla in i leden.

  Betänk istället de lagar som vi har idag så går dom att dela upp i två huvudsakliga kategorier: Brott Med Offer, och Brott Utan Offer. BMO är om jag går fram till dig, slår dig i huvudet, och tar din plånbok. Det är även om jag stjäl din bil, våldtar din syster, eller bara får för mig att sparka sönder din cykel. Någon blir lidande i det här fallet.

  BUO är saker och ting jag gör mot mig själv, t.ex. sitter hemma och röker på istället för att följa med mina glada alkoholpåverkade vänner för att göra stan osäker med allt som hör till. I detta fallet är det ingen som blir lidande då jag själv tagit ett beslut att göra något som i absolut värsta fall kan påverka mig.

  Kriminaliseringen av cannabis har gett vårt samhälle så mycket mer problem än någonting annat. Nu kan polisen smyga runt i buskarna och leka agenter, tills dom kan göra en husrannsakan och kanske hitta några plantor i garderoben. Dessa ska de sen posera med och förklara för tidningarna hur bra det känns, varvid offren skeppas vidare till häkte för att sedan åtalas och dömmas. Allt med hjälp av våra skattepengar.

  Anser du lagen vara någon form av ultimat måttstock i detta fallet så hoppas jag för guds skull att du aldrig kommer bli misshandlad eller rånad, för tyvärr så är det som så att BUO är högre prioriterat än BMO i dagens sverige.

 10. Nollvisionen är ett rent fiasko sedan den infördes har bara drogerna ökat till antal och sorter speciellt kemiska och användandet gått ner i åldrarna.

  vi har idag sämre statestik än liberalaste landet i europa nämligen holland.

  Desstå mera man förbjuder något desstå mera används det.
  Ett sitamente dom styrande känt till länge.

  En namninsamling startat åt Dom sjuka i Susannes position.

  http://www.namninsamling.com/site/list.asp?id=2547

 11. Det är nog många som önskar sej att hon verkligen ska vara en vanlig kriminell…
  Men nu är hon inte det!

  Tack för bloggen!
  Alla droppar små…

  Namninsamlingen pågår i ett år.
  Hon ska inställa sej om en vecka men vi måste fortsätta kämpa för att hon ska få komma ut i förtid!

  föreslår
  C.

 12. Livelev: Jag pratade inte om påföljden, utan om huruvida man får bryta mot lagen.

  Micke: En av grundprinciperna i svensk rätt är likhet inför lagen. jag vet att det inte följs till 100 procent, men jag menar att vi måste sträva dit så mycket vi bara kan. Om en inte ska ”offras” då ska ju inte nästa heller det. Eller nästa, eller nästa. Var ska vi sätta gränsen?

  I övrigt vill jag som sagt inte uttala mig i sakfrågan, det vill säga om påföljden var riktig eller inte, eftersom jag inte läst domen.

 13. Tyvärr så är svensk narkotikapolitik på det här stadiet. Det är ett mycket rabiat förhållningssätt för ett land som ska föreställa ’lagom’.

 14. Uppenbarligen finns det folk som blir benådade, alltså gör man redan idag undantag. Om inte Susanne är ett klockrent sådant, då vet jag inte varför man benådar folk.
  När vi sedan pratar ”likhet inför lagen”: din likhet beror på vilka nämndemän och vilken domare du får, och på ditt ursprung (du har väl inte missat att utlänningar döms till hårdare straff än ’svenskar’ för samma brott?).

  Kan du tillräckligt tydligt peka på förmildrande omständigheter så kommer du undan med en mild dom för att ta livet av någon.

  Alltså, det finns olika skalor av straff för samma brott, och det finns undantag när man kan bli benådad. Så är läget idag. Att Susanne inte blir det handlar om att hennes brott är narkotikarelaterat. Hade det handlat om ett annat brott utan offer, så hade hon med största säkerhet inte åkt dit lika hårt.

 15. Sverige är ett ganska sjukt samhälle när det gäller lagar.
  Nolltoleransen mot narkotika har gått folk över huvudet.
  Det är HELT fel att sätta Susanne i fängelse för ett brott ingen annan, inte ens Susanne, har tagit skada av.
  Det är möjligt att långvarigt bruk av cannabis inte är världens hälsokur, men i det här fallet mår hon faktiskt bättre av att röka cannabis.
  Nä fy på den svenska cannabis-synen, man kan inte mer än småhoppas lite på att åklagare och annat folk som har satt dit Susanne får lida lite av MS, och sedan se vilken syn de får av den svenska lagstiftningen…

 16. Sverige är ett ganska sjukt samhälle när det gäller lagar.
  Nolltoleransen mot narkotika har gått folk över huvudet.
  Det är HELT fel att sätta Susanne i fängelse för ett brott ingen annan, inte ens Susanne, har tagit skada av.
  Det är möjligt att långvarigt bruk av cannabis inte är världens hälsokur, men i det här fallet mår hon faktiskt bättre av att röka cannabis.
  Nä, fy på den svenska cannabis-synen, man kan inte mer än småhoppas lite på att åklagare och annat folk som har satt dit Susanne får lida lite av MS, och sedan se vilken syn de får av den svenska lagstiftningen & nolltoleransen mot all narkotika…

 17. Ja charlie jag håller med om att Sverige är ett sjukt samhälle
  (tack vare politikerna).
  Att hålla nobelpriset här och kritisera andra länder för brott mot mänskliga rättigheter är väl inget sverige kan fortsätta med nu efter detta.

  Själv kommer jag flytta härifrån detta tokland så fort jag kan.
  Man skämms över att vara svensk och undrar om vi lever 2000 talet eller medeltiden.
  Folket har inget värde, det har ju bevisats på ett effektivt sätt.

 18. Så du har med funderat på att flytta Majk?
  Jag tänker också i de banorna för det värkar inte som om Sverige är på bättringsvägen heller.
  Visst har det varit lite debatt och sådant om att göra en lagändring på cannabis, men politikerna värkar inte ha något intresse av det.
  Dock så handlar detta inte bara om cannabis, utan det är ju på många mer punkter Sverige är ute och seglar när det gäller lagstiftning osv.
  Den här fildelningsdebbaten bland annat.
  Är det inte lite sjukt att man kan få ett 10 gånger hårdare straff för att ladda ner en film, mot vad man hade fått om man slagit en människa halvt ihjäl och petat ut ett av dennes ögon.
  Rätt så absurt. Detta var lite offtopic, men bra som exempel på det svenska förvrängda tankesättet inom lag & rätt.
  Jag antar att det är media som styr det mesta i Sverige.

 19. Jo jag håller med dig.
  Nej sverige verkar vara förlorat.Politikerna verkar öppet strunta i medborgarna och gör massviss med saker mot deras vilja, och folket för passiva för att agera.

  Om man vill bibehålla en demokrati så måste man någongång agera.
  Någon känd hade skrivigt.
  Demokratins träd måste ibland vattnas med blod från martyrer och diktatorer.
  Kan inte tänka mig svenska folket agera, man verkar leva i skyddad verkstad här med ett trångsynt perspektiv.Tror Sverige haft det för gott för länge så folk har genom sin lättja och självupptagenhet glömmt att samhället är vi alla.
  Iden med kriminalisera fildelning är det mest idiotiska jag hört.Snacka om bakåtsträvande människor.Dom verkar bara vilja skapa jobb åt sig själva och ytterliggare spä på klassamhället så fler kan slås ut,det tyder ju inte på något annat.

  Om man ska dela filer behöver man plats på sin hårdisk.Höj priserna på större hårdiskar med 200 spänn och låt entertainment industrin dela på kakan och lämna vanligt folk ifred, svårare än så är det inte.
  Man ser tydligt här att lagen börjar användas mot folk istället för folk.

  Demokrati = Illusion
  den som behöver en lagbok för att kunna skilja mellan rätt och fel kan betrakta sig själv hjärntvättad.

  Vart tog det gammla goda sans och förnuftet vägen?

 20. Nu har Vi fått en ny ddr-regering (DDR-alliansen) Det är ju faktisk ingen skillnad från den förra regringen. Det som fanns i DDR och som finns i 51:a delstaten är puritanismen eller pietismen och det är detta som ligger bakom allting som sker i detta land. Allt ifrån alkholmonopolet till reinfeldtska arbetsmoralen.
  Puritanismen finns både hos kommunister och hos kapitalister (USA).
  Titta på sydeuropa där kan dem leva livet. Inte underligt att dem kallar svenskar för squareheads, die dumme schwede m.m.

 21. Nu ska rövarbandet (alliansen) införa nollvision mot självmord jag undrar när ska dem införa nollvision mot dumhet.

 22. om svenskarna ska göra revolution så kommer dem först att betala biljett på bussen/pendeltåget innan de kommer fram.

 23. Så de ska inför nollvision för självmord nu? Då får de bannemej ändra på lagstiftningen också, för man blir ju deprimerad av alla brott man begår dagligen.
  I staten och politekernas ögon skulle jag nog vara tungt kriminell, går mot röd gubbe ibland, ibland ser jag på film på datorn istället för på SVT och 4:an pga. de idiotiska sändningstiderna. Och ja, ibland köper jag faktiskt inte starköl från det svenska monopolet.

 24. Jag hatar puritaner och pietister dem har förstört tillräckligt av världen. låt Manu Chau bestämma istället då skulle vi ha en annorlunda värld.

 25. Man ska inte berätta att sydeuropa är så bra då skulle så många svenskar (norrmän) komma dit ner till sydeuropa och då skulle bli samma skit uppstå därnere också.

 26. Våra politiker kan gå och dränka sig vad mig befarar.

  Jag kommer strax posta ett långt inlägg om Situationen på Hinseberg , den behandling som Susanne inte får och hur man gått till väga och fängsla henne trots att man bryter mot dom förårdningar som gäller.

  Jag kommer vidare posta hur oskyldiga människor (Bevisats) sitter fängslade och förvägras kontakta sina advokater och när dom väl fått tag på advokaterna så säger dom upp sig fallet trots ny bevisning inkommit och personen klarlagt oskyldig.

  Ojojoj vänta bara till detta läcker ut.

  Jag återkommer

 27. Skrivet av min kära goda vän.

  Susanne eriksson anländer till anstalten.
  Väl där ges hon ett trygghetslarm ifall att hon behöver hjälp med någon och om hon faller.
  Det finns 3 inställningar på larmet från 1 till 3.
  1 för akuta saker och 3 för vanliga saker.
  Hon får endast 1 välja ett vid något akut.
  När hon väljer larma tar det 20 minuter innan personal visar sig.
  Hon får inte tillräckligt med hjälp med sina sysslor och behov för att vissa i personalen är för lata.
  Ibland uppmanas hon skrika på hjälp om hon behöver något.
  Susannes medicin ändras av anstaltens allmänläkare utan kunskaper i Ms.
  När Susanne innan ansöker om läkarvård på vårdcentralen ett antal gånger så tar dom inte emot henne med motivering att vårdecentralens allmänläkare inte kunde behandla hennes Ms ,då kunskaperna saknades och hon behövde söka sig till sin Ms specialist läkare i uppsala.Hur kan då anstaltens allmänläkare ändra medicinering?
  För att Susanne skulle Kunna klara av sin vistelse så var hon tvungen att få rehabilitering enligt läkarutlåtandet till regeringens benådningsenhet.
  Någon sådan aktivitet kan Susanne inte delta i längre då hon blivigt för dålig och svag.
  Så kraven tför vistelsen på anstalt är inte längre giltiga trots detta är hon fortfarande inlåst.
  Hon kan inte heller delta i några anndra aktiviter för den delen.
  Hon sitter på en avdelning med 6 personer som är dömda för grövre brott (Tortyr isolering?).
  Susannes ben har svullnat upp och är blålilla (Ödem) och bränner så hon kan inte stå på benen längre.
  Detta kan vara orsakat av, Blodpropp,Njursvikt,Hjärtsvikt,Hormonrubbningar,Lever och njursjukdomar.Högt pulstryck.
  För att fastställa orsak krävs urin och blodprov, Susanne vägras proverna trotsa att dessa nya problem uppstått under anstaltens uppsikt.
  Pliktkänslan hos personalen är häppnadsväckande.
  Efter många om och men och tjat och daglig utövat tryck på anstalten från anhöriga och vänner så tas proverna iallafall.
  Anstalten har satt en regel i spel där om någon intagen hjälper susanne med något av hennes behov så får dom en rapport.

  Tänka sig vad rättstaten lyckats med , man gav henne inte bromsmedicinerna på häktet så att sjukdomen blev progressiv och hon hamnade i rullstol från att kunna gå med krycka och hjälp.
  Nu kan hon inte stå och fått en massa andra problem.
  Fan ta politiker ,ett nackskott är vad dom förtjänar dessa empatilösa stofiler av första klass, fan vad förbannad man blir.
  Dessutom ska man fortsätta jävlas med henne.
  Det som är ännu lustigare är att det sitter en annan intagen på avdelningen.
  Denna kvinna är dömd för mord och sitter på obestämd tid.
  Hon har avtjänat 3 år, hon har alltid hävdat att hon är oskyldig och dömd på indicier.
  Hon säger att hon utnyttjades och dem flera män som begick mordet planterade den döda kroppen hemma hos henne så hon fick skulden.
  Efter ett antal år nu så har det kommigt fram ny fakta och bevisning som visar att hon talar sanning och polisen har varit och hållt förhör med henne och klarlagt att hon sitter oskyldigt i fängelse.
  Trots detta hålls hon fortfarande inlåst.
  Hon har försökt att kontakta sin advokat för att göra en anmälan i HD och få frias och få ersättning.
  Hon förvägras telefonkontakt med sin advokat Lena Blixt i Lindesberg i flera veckor och med motivering av personalen att dom till slut inte har tid.
  Detta trots att samtal till myndigheter och dyl inte får övervakas och tillåtelse behöver ej ansökas för att beviljas .Detta är en rättighet enligt lag.
  Man kan ju undra varför man ska följa lagen när det visar sig att dom som jobbar för den är som mest korrupta?
  När kvinnan tröttnar skickar hon ett brev till kriminalvårdskansliet om att hon förvägras kontakta sin advokat.
  Brevet stoppas på vägen av en vårdare som skäller ut kvinnan.
  När efter många veckor via omvägar kvinnan slutligen lyckas nå advokaten på omvägar genom olika ombud från vänner så säger advokaten upp sig fallet.?????????????
  Vafan är detta? Dom känner ju redan till situationen men fortsätter håller henne inlåst och jävlas ,VAAAAFFFFAAAANNNN.
  Advokaten säger upp fallet dessutom till slut efter allt som hänt och kommigt fram.

  Sverige = Demokrati ?
  Enligt Vem?
  Åt Vem?
  Åt helvete med detta skitsystem som baseras på, klassamhälle, stämpling, lögner,smygdiktatur,omdömesnotarier,förtal, och att smutskasta dom fattiga, svaga och utsatta..
  Åt helvete med dessa politiker och människor som stödjer denna Fucking mentalitet ,, själva är det ok om dom begår brott höger och vänster, dessutom visar det öppet.
  Vafan är detta för samhällsutveckling?
  Bäst att rusta sig för krig mot diktaturen.
  Sprängmedel och ett automatvapen bör bli var mans egendom.
  En revolution kan endast komma från pipan på ett gevär. (Mao Tse Tung)
  Demokrati kan aldrig vara ett system med endast en ledare som fiskar majoritetens röster.(Martin Luther King)
  Den som behöver en lagbok för att skilja mellan rätt och fel kan betrakta sig själv hjärntvättad.(Buddha)
  Den Falske sucktar endast efter pengar och följer lagen blint(Jesus Kristus)
  Det spelar ingen roll om du följer sanningen eller inte, sanningen förblir sanningen, du kan inte förneka orsak och verkan(Gandhi)
  Kontrollsystemet inrättar sig , när jordens resurser tar slut slåss befolkningen ut av fattigdom ,krig,svält,sjukdomar,
  Och den som protesterar blir filmad,stämplad terrorist.
  What a Police State Looks Like.

  http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=30178617

 28. Det här landet säger till andra länder när dem bryter mot FN stadgan, men jag undrar vem som ska säga åt vem? Sverige har flest anmälningar mot sig Europa domstolen. Dessutom bryter Sverige mot många av EG:s förordningar det här landet har flest anmälningar emot sig. Sverige har 166 st. och närmast kom tyskland med 13 st. enligt solvit, där ser vi skillnaden.
  http://www.kommers.se/templates/News____1065.aspx

 29. Jag känner till en låt som beskriver det här landet ganska väl.
  Här kommer texten från en Björn afzelius låt: Odyssevs

  Jag reser utomlands ibland för att behålla mitt förstånd,
  och för att känna att jag faktiskt har passioner.
  Då far jag ner till sydeuropa för att njuta på cafè
  av Nya Gardets anarkistiska visioner.
  Byråkraten i min skalle
  han får sitt i detta land,
  sinnligheten den får sitt nån annanstans.

 30. Mmm jag hörde låten,
  Vad ska man säga?
  Sorgligt kommer nog inte i närheten av en beskrivning av det svenska folkets mentalitet.

 31. Attans, man borde gjort en dokumentär om Susanne så folk får upp ögonen för orättvisorna, eller som de kallas i folkmun; ”rättvisorna” i detta landet.
  När blir Susanne frisläppt?

 32. Studenter från falun försöker göra en dokumentär om henne nu.

  Susanne sätts på fri fot den 26:e Augusti ,”om hon klarar sig tills dess” osv.

 33. Lite ur ett brev från Susanne.

  Denhär avdelningen jag sitter på är ju en sjukavdelning med plats för max 6 personer och förutsätter någon form av sjukdom för att få vara här.
  Med ett undantag och det är Niina.
  Hon är så hatad av dom andra intagna att hon sitter här av säkerhets skäl.
  På en annan avdelning sitter en rysk tjej som tydligt har sagt till alla att får hon bara chansen så ska hon skada Niina.
  Hur det nu än blev så skulle ryskan flyttas till denhär avdelningen av okänd anledning och hon påpekar återligen för personalen det olämpliga i detta då hon kommer göra allt hon kan för att skada Niina.
  Dom struntar i vad hon säger och flyttar hit ryskan vilket slutar upp med att Niina får halva ansiktet uppskuret med en sönderslagen tallrik.
  Det har ochså varit rättegång ang den händelsen och ryskan dömdes till 50.000 kr i böter.Niina har nu anmält kriminalvården för att inte ha lyssnat på henne då hon har sagt att ryskan skulle ge sig på henne, vidare vet jag inget mera i den historian.
  Det finns en massa olika byggnader här med massa olika verksamheter och avdelningar vilket gör att det ibland är ganska mycket folk i rörelse.Här finns bestämmelser för dom olika avdelningar som säger attman inte får träffa eller ens prata med varandra från olika avdelningar.
  Men då vi tex har promenadtimme så kan den korta sträckan vi har att promenera på korsas av flertalet andra intagna som skall till diverse andra byggnader.
  Det gör att Niina känner sig väldigt rädd, då hon påpekar detta får vårdarna säger dem bara: Jaja vi finns ju här i närheten.Problemet är ju bara det att vårdarna står antingen och pratar skräp med varandra eller så står dem och fattar ingenting när vi påpekar att andra intagna inte kan korsa promenadgården med tanke på skyddsbehovet.
  Likaså vid brand skall alla samlas i idrottshallen.
  Häromveckan när det var brandövning så påpekade Niina att hon inte kan beblanda sig fängelset så vi fick gå till en annan avd istället.
  Dem hade inte tänkt på detta.
  Vad gäller mig själv så om larmet går då vi är på arbetsterapin så måste jag åka genom industrin för att komma ut.
  Skulle det brinna i industrin finns det ingen väg för mig att komma ut med elrullstolen.
  Vidare finns det Tex för höga trösklar i hallen för mig att passera, så det skulle läggas ut en platform så jag kan komma över.
  Inte alla i personalen som vet det.
  Information går inte alltid fram här inte ens sinsemellan personalen.
  Inatt och nu på dagen har det snöat väldigt mycket ,eftersom det inte är plogat eller sandat så tar jag mig knappt fram samt att jag blir en fara för andra och mig själv då jag varken kan styra eller bromsa elrullstolen.
  Höll på köra på folk vid 2 tillfället och själv höll jag på åka åt helvete.
  Det finns en tjej här som har amputerat ben .
  Hon fick inte med sig protesen in på anstalten utan den skulle visiteras först.
  Nu efter 5 veckor har hon fortfarande inte fått tillbaks den och förflyttar sig med kryckor.
  Det blir en oerhör belastning på hennes handleder och händerna hennes är helt flåda.
  Samt att det nu har varit mycket snö så hon trillar lätt och kan råka illa ut.
  Det är ju långa avstånd mellan byggnaderna här.
  Hursomhelst så fungerar det mesta dåligt eller inte alls här.

  Saknar alla och familjen:
  Hälsa alla från mig och tacka alla underbara människor på internet som väckt sin empati och förståelse.

  Tankar/Värme: Sussie

 34. Lagt i Facebook Idag

  Kriminalvården i Sverige eller bör jag säga Guantanamo bay.

  Den passiva befolkningens mentala handikapp tillåter landet och utvecklas till en diktatur.

  Bra jobbat sverige , det är bara spola ner stoltheten i toaletten.
  Thomas Bodström och Lars Nylen Är kriminella.
  Vad är det med politiker igentligen märker inte folk att våra politiker är psykopater? lägger märke till kommentaren i dokumentären att lagarna antagits över blockens gränser utan förhinder, och att stängslena bara finns på en annan plats i världen nämligen ”GUANTANAMO BAY”
  Politiker = Psykopater.

  När ska folk vakna och ta tillbaks landet från dessa hycklare?

  Uppdrag Granskning.
  http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?&d=82027&a=1113552&lid=puff_1115780&lpos=extra_0

  Detta är en riktlinje för hur beslutsfattaren ser på arbetaren och tro inte att det finns undantag.

  Indoktrineringens Kraft Äro Mäktig.
  Åt Helvete Med NWO och deras kontrollbegär

 35. Sverige är mycket puritansk/pietistisk gentemot övriga europa och världen.
  Puritanismen är ond och skall därför utrotas.

 36. Ja det stämmer du har så rätt.

  Man bränner folk på bål ännu.
  Vidrigt samhälle och för vad?
  Jo pga av ett par få okunniga sadist stofiler.

  Mycket har hänt på anstalten.

  Exempelvis kan tilläggas att anstalten fått 13 Jo anmälningar på sig ,och då har personalen fattat att deras behandling av intagna läcker ut.

  Så man har tagit sig friheten att kontrollera all post som är utgående och mellan avdelningar och från myndigheter.

  Man buggar samtalen.

  Fatta lägget liksom, istället för att denna sadistiska kriminella personalen ska stå för vad dom har gjort så försöker dom mörklägga det.

  Vid ett besök hos lasarettet sitter 2 st plitar på varsin sida om hennes säng som att hon vore en terrorist.

  För att inte tala om den vård Susanne inte får och blev lovad.

  Vissa dagar går hon utan mat för att personalen glömmer bort henne.

  Om så ett enda brev hon skickar stoppas på vägen så sätter jag en kula i nacken på den ansvariga.

  Tror anstaltchefen heter Brittmarie Johansson men är dock inte säker.

  Ska ta reda på hennes namn och adress så ska jag se till att hon mobbas ut och alla i hennes stad/by ska veta vem hon är vad hon sponsrar och gör med stackars folk.

  Vidare bör Beatrice Asks mobbas.

  Vilka jävla människor, man börjar undra om dom hört talas om nazismen och dess historia någon gång?

  Dom äcklar mig hela bunten och jag ska se till att varenda en av dem exponeras där dom bor.

 37. Jag har tittat på kriminalvårdens ekonomi den verkar att vara total konkursmässig jag undrar hur länge dem kan låna av riksgälden????

 38. Flexibiliteten i det här landet är lika med noll och inte underligt att svenskarna kallas för squareheads (fyrkantshuvud) som egentligen innebär att personen följer lagboken blint alltså paragrafryttare.

 39. Lustigt att i ett land med bland världens hösta skatter och ett land där invånarna nästan betalar för varenda tjänst så ska det saknas pengar.

  Men man har råd att skicka trupper utomlands till olagliga krig och bryta sveriges neutralitetspakt.

  Korrupta frimurar politiker som förstör för resten av massorna.

  OCh vafan har det tagit åt den mentalt passiva okunniga befolkningen som inte höjer rösten längre.

  Sverige är inte sverige längre.

  Sverige är Burma och Nordkorea fast ändå en effektivare smygdiktatur.

  SMYGDIKTATUR.

  Nåja jag är fortfarande på jakt efter dom ansvariga..

  Om det saknas resurser och man inte ger henne den vården hon behöver med tanke på att hon har blivigt mycket sämre så ska man ju inte fängsla MS sjuka och speciellt inte för cannabis.

  Som att dom inte visste det från början.

  Jag väntar bara på ett snedsteg och sitter med laddat vapen redo att dra ut i krig och skydda demokratin.

  Och jag lovar dig att jag inte är ensam om saken.

  Svinhuvuden ska inte få komma undan med detta om dom tror det.

 40. Jävligt lustigt Johan men trots att dom är bankrutt så vill dom bygga fler och större fängelser.

  Vad leder detta till?

  Jo fler kriminella tyngre kriminella , mera osämja i samhället och mera brott vilket drabbar medborgaren som skriker efter fler poliser som spär på osämjan och leder till mer kontrol och underminerar statsbudgeten.
  Men sånt har dom råd med idioterna.

  Detta vet dom redan men du vet ju att mera klassamhälle skapar mera kaos och osämja vilket ger dom mera kontroll eftersom deras motto lyder ordning ur kaos = kontrol = Mera Makt.

  Skapa kaos sen kan du skapa ordning och få mera makt och kontrol på köpet.

  Folket blir lidande som vanligt och är för korkade för att se bortom charaden.

  Se på norge (Fängelser överfulla med cannabis odlare).

  Något fel på bilden där eller hur?

  Borde det inte sitta skattefifflare, mördare ,Vardagspsykopater mm i kåkarna istället?

  Lika bra och inse sanningen.

  Våra politiker är Psykopater som vänt folket ryggen och satsar på att skapa ett kontrollsamhälle med kriget mot terrorism som ursäkt där man knyter in droger och oviljan hos befolkningen att bli styrd av någon annan.

  En bra politiker är en död politiker om du frågar mig.

  Dom kan dra åt helvete hela bunten vad mig befarar.

 41. Hallå Mike!
  Har följt den här tråden eller vad den ska kallas länge nu.
  Jag undrar hur det går för ”dokumentären” som studenterna gör?
  Jag har funderat mycket på att göra en själv faktiskt, och jag tror mej ha kompetensen, fast det blir nog inte förrens till hösten i så fall.
  Fast det är klart, det ska till lite resurser om allt ska klaffa, funderar på att starta upp ett företag och utgå därifrån.
  Just nu är det bara på ett ”fundera-stadium”.
  Den här historien om Susanne har upprört mej mycket och det ska inte få gå ostört förbi.
  Ska man verkligen kunna hamna i fängelse för att man har planterat en blomma? En blomma som dessutom har egenskaper som gör Susanne’s dåliga vardag lite bättre, med (antagligen) mindre bi-effekter än någon medicin som finns på marknaden för MS.
  Nej, politiker, anstalt och övriga inblandade ska hängas ut i media, och det är dags att folk ändrar uppfattning om cannabis som läkemedel, ett flertal länder har redan börjat använda det mot ett flertal sjukdommar.
  Frustrationen är total.

 42. Jo med filmen är dom klara den blev 12 min lång men inte så bra pga anstalten förhindrade dom från intervjua och filma henne osv

  Så dom planerar göra en uppföljare när hon kommer ut.

  Fick ett brev idag från sussane hon ville jag skulle posta åt henne till Fb gruppen vilket jag ska göra men först lite vila min dator har precis återhämtat sig från en taskig krash och har haft lite fullt upp, så en sak i taget.

  Jo det är dags sanningen kommer ut och dom skyldiga hängs ut personligen för den skad adom åstakomemr andra genom sitt oförnuft och medvilja till skada.

 43. arbetsplikt (på anstalt) = slaveri

  I dagens Sverige är Slaveri förbjuden på grund av Europakonventionen artikel 4, som ingår i Regeringsformen 2:23 vilket tillhör den svenska grundlagen. Slaveriet innebär även träldom, detta medför att arbetsförhållanden som arbetstagaren inte har någon möjlighet att påverka sin situation eller att inte kunna fly ifrån den.

  1926 års slaverikonvention samt de mänskliga rättigheterna som ingår FN deklarationen är slaveriet strängt förbjuden.

  Jag tror att de inte har förstått lagen men i det här landet verkar det inte finnas tillräckligt med dumhet.

 44. http://www.stoppafralagen.nu

  VAD I HELVETE ÄR DET SOM HÄNDER MED SVERIGE??
  Gick nästan in i väggen när jag hörde om FRA lagen som ska det ska röstas om den 17:e juni..
  Nu har man visst ingen intregitet alls längre. Man kan inte skriva vad man vill, man kan inte snacka om vad man vill.
  Allt och alla kommer kunne bli övervakande utan att ens brottsmisstanke finns.
  Nej nu är jag grymt sugen på att lämna Sverige.
  Reagerar inte folket på det här, är det något konstigt som försigår..
  Eller har regeringen äns offentliggjort detta?
  Är i Norge just nu så jag har inte varit så uppdaterad på vad som händer i Sverige, men när jag såg det här höll ögonen på att ploppa ut ur skallen på mej.
  Vem har ens kommit på idén med denna lagen? Fan vad upprörd jag blir.

  Majk?? Har du någon uppdatering om Susanne förresten? Tänker på henne nästan varje dag, pratar också om hennes fall med folk jag träffar.

 45. Lite ur flashback igår..

  Jag surfade in på expressen för kanske en timme sen .. och såg en artikel om vad folk tykte om FRA med en länk till folks kommentarer ,,
  Reaktionerna mot Fra var ytterst negativa och vissa refererade till våra politiker som diktatorer.

  Även en länk om detta på svt debbat var inklistrat.

  http://forum.svt.se/jive/svt/thread.jspa?threadID=24032&tstart=0

  Nu när jag går in på Expressens hemsida så finns inte artikeln kvar men bilderna till artikeln finns kvar men man har bytt ut artikeln och testen till ämnet Reinfeldt: Vem är bästa skepparen?

  http://www.expressen.se/

  http://www.expressen.se/nyheter/1.1195104/reinfeldt-vem-ar-basta-skepparen

  Expressen postar en artikel som dom vet att folket är emot sedan väljer dom att ta bort den dessutom mitt under användarnas och medborgarnas synpunkter och klagomål och väljer ändra innehålet på sidan och helt åsidosätta orginalartikeln bara efter en kort stund den postats.

  Är det inte menningen att media ska samverka och se till att folk har samröre med varandra och sanningen kommer fram?

  Detta är ett grovt rättsövertramp , som att lägga munkalvle på debattörer eller helt förkasta dom..

  Rena rama rövar metoderna vafaan sysslar media med,, någon förtjänar ett kok styk här rakt av.

  Tror flesta av dessa människor som jobbar med att missinformera massorna behöver ett kok stryk så dom vaknar upp till verkligheten.

  Där ser man man lever i en diktatorstat där det fria ordet förföljs.

  Varför skulle det förvåna när åsiktsregistrering är en väl använd metodik inom svensk stats tradition.

  Vad ska man förvänta sig av ett gäng Luciferdyrkare som deltar i Bilderbergermötena där man fastslår depopulationsagendor över världens massor med hjälp av sjukdomar , fattigdom, krig osv osv.

  Och dessa odjur har makten i landet.
  Bjud in hitler ochså.
  Oj glömde att det har man redan gjort när man skapade det tredje riket EU.
  Nåja tur att vi går framåt i tiden.
  Ojja glömde bort Fra och dom nya stazimetoderna som ska klubbas igenom som raderar dom friheter och demokratiska rättigheter som vi genom århundraden byggt upp och som våra förfäder genom otaliga krig säkerställt där miljontals offrat sina liv vilket senare dessutom visat sig vara pga några rika bankirfamiljer såsom rockafeller annordnat för att göra profit på krig och misär.’

  Hela djävla systemet är baserat på lögn och dubbelmoral och så varit från början och nu ska snaran dras åt så att folket kan styras mot sin vilja och den som protesterar svartlistar man.

  Protestlista upprättad mot Fra förslag.

  http://www.protest.nu/index.php?view=Protest&protestID=1

  IDag har Expressen tydligen insett sitt misstag och nu kan man rösta om saken på tidningen
  (Man får hålla ögonen på dem).

  Ännu mera orsak för dessa att bugga oss när vi exponerar dem

  Tyvär är inget bättre mes Susanne hon blir bara sämre och svagare och ödemet värre.
  Hon har väntat nu i 3 mån på att få komma till invertes medicin på inrådan av hennes läkare men utan respons.
  Och värre blir det ju mindre tid hon får kvar att sitta av(Vårdsmässigt alltså).

  Mera fall av medicinsk marijuana fängsling.

  http://www.cannabis.se/2008/06/11/drew-carey-om-federala-myndigheters-ignorans/

  Verkar som att vi kopierar Usas synsätt vilket är mer än tydligt.

  Annat från flashback om FRA.

  Jag har ringt och talat med min riksdagsman. Det var ett givande samtal. Han kommer inte ändra sig på en enda punkt, utan helt och hållet rösta för.

  Det var dock lite lustigt när man citerade artikel 12 ur FN:s konvention om de mänskliga rättigheterna och det blev väldigt tyst i andra änden av luren, även när man citerade justitiedepartementet ”helt främmande för vårt statsskick” eller Rikspolisstyrelsens ”förslagen tyder på en skrämmande brist på förståelse för de krav i fråga om skydd för personlig integritet som följer av regeringsformen och Europakonventionen om skydd för de grundläggande fri- och rättigheterna. ”

  Och slutligen så slog jag hans partis egna linje i huvudet på honom ”Skyddet av den personliga integriteten har en central plats i vår värdegrund. Det öppna och demokratiska samhället hotas i dag på flera sätt. Centerpartiet eftersträvar ett öppet samhälle, inte ett övervakarsamhälle där den personliga integriteten inte respekteras.”

  Liksom att regeringen själva säger att det inte finns något hot mot Sverige och avrustar försvaret, eller att ytterligare 1 sekunds kryptering gör att det tar 10 000 år till att avkryptera och att spioner, terrorister eller kriminella knappast kommer kommunicera okrypterat.

  Kul var det, men det var som att tala med en vägg. Ibland en väldigt tyst vägg. Men en vägg är en vägg.

  Dom vet att dom bryter mot dom mänskliga rättigheterna med buggning men dom planerar världherravälde och har så gjort under mycket lång tid.
  Men nu har media och teknik tillåtigt dom att fullfölja sina planer till fullo.

  I dom kriminella politikernas ögon är vi bara en skock slavar som missleds genom falsk fakta till att fängsla oss själva och därigenom med våra egna medel styra oss enligt deras fattning och tycke.

  Världsherravälde.

  http://www.youtube.com/watch?v=m89SB59DT34&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=Oa73hEYHS6g

  Lite bakrundshistoria om dem.

  http://www.youtube.com/watch?v=6nOd67HoNaE

  I första hand syftar deras Fra buggning till att kartlägga folk som exponerar deras lögner och därefter frysa ut dom ur samhället så dom tvingas till brott varav fakta kommer förvridas och du blir kriminell eller terrorist och inburad.

  Samma gäller alla säkerhetskameror..

  Fångas någon såkallad terrorist på bild där kan du slå vad om att det var en medlem ur Svenska Motståndsrörelsen Mot Nwo som visas.

  F The NEW WORLD ORDER

 46. Om nu befolkningen går ihop hårt mot detta och sätter stop för röstningen skulle det inte förvåna mig kort därefter om Underättelsetjänsterna börjar icensätta terrorangrepp liknande 911 mot befolkningen för att skrämma dom till böjelse så att vi ska kräva buggningen själva.

 47. Jag hörde att nederländerna har förbjudet att röka på coffe shops och allmänna platser, men det gäller inte de exotiska rökverken.

  Svenskar är kända för sin snålhet och dumhet.
  Här är Harry S Trumans favorit historia.
  Vet ni varför Missouri har så många åsnor och Minnesota har så många svenskar…..
  Därför att Missouri fick välja först.

 48. JA holländarna är civiliserade som insett nackdelarna med cigaretterna och även dom inser att tobak är många gånger mer skadligare fysiskt.

  Befolkningen i sverige är helt radarstyrd och har glömmt bort sina anor och rötter.

  Men folk börjar vakna pga kommunikation och Fra var en bra grej och ena folket med.

 49. Om inte FRA-lagen tas bort inom en snar framtid kommer svenskarna att anpassa sej till den, som med allt annat, antagligen kommer folk sluta bry sej och lagen slår rot.

 50. JA detta är precis vad Reinfeldt räknar med..

  Sanningen är att motståndsrörelsen precis etablerat sig globalt och vi blir inte direkt färre med tiden.

  Man kan säga att motståndet har precis börjat.

  Om dom tror att vi lägger ner oss och glömmer detta har dom jävligt fel.

  Vi lägger oss aldrig.
  Speciellt inte dom individer som inser allvaret i detta och vart det kommer leda.

  Hur kan folk som är medvetna om att detta är ett verktyg för att införa ett diktaturiskt styre lägga sig??

  Det innebär att man ger upp sina rättigheter och kan lika bra fängslas och kremeras på en gång.

  dom som känner till allvaret i detta lär nog inte ge upp så lätt.

  Dessutom är den planen redan genomskådad.

 51. Hej alla vänner och ovänner.

  Jag är tillbaka hemma igen från fängelset och det var bokstavligen på håret att jag skulle tagit mig levande därifrån. Det finns ingen sjukvård alls som fungerar och det tog mig nästan 6 månader att få uppmärksammat att jag hade en infektion i både mage och blindtarm som efter drygt en månads vistelse på fängelset visade sig som kraftigt ödem i benen samt magsmärtor som totalt ignorerades. Det är en lång historia som jag ska försöka återgälda i en bok men jag vill göra människor uppmärksamma på att det just nu sitter bevisligen oskyldiga i fängelse. Jag satt på samma avdelning som en annan tjej, Lena; dömd på indicier och grundval för mord. Hon har haft besök av polisen som sagt sig hittat dem oskyldiga (2 st som dock befinner sig i andra länder)och sagt till henne att ta kontakt med advokat och begära resning då en domstol måste fria henne. Men hon stöter genast på problem då pllitarna inte låter henne ringa advokat, vilket annars ska vara en rättighet som varje intern SKA ha. Undanflykter och ursäkter om vart annat gör att hon riskerar hamna på isoleringen då hon håller på att bryta ihop psykiskt. I december har Lena suttit oskyldig i 3 år utan chans till upprättelse.
  Vad är detta för något? Har du väl hamnat innanför staketen så upphör alla dina rättigheter som människa.
  Det är helt fruktansvärt.
  Jag, Lena och en intagen till kommer senare i höst höras i radions kanal p4 Örebro då en journalist(Päivi Kotka)gjorde ett flertal intervjuer med oss om förhållandena på fängelset, syn på straff och eventuell vård.
  Tack för all eran uppmärksamhet. Det finns fler som behöver den.
  Tack
  M.V.H
  Susanne Eriksson

 52. Susanne, vad trevligt att höra att du kommit ut med livet i behåll.
  Jag hoppas verkligen att det du skriver och kommer säga i media etc. väcker uppståndelse, och att det blir åtgärder.
  Jag hoppas också på att du får någon sorts ersättning för det du genomlidit.
  Kan bara inte förstå att det verkligen är så här sjukt i Sverige i dag..

 53. Mmmm nog är det sjukt.

  Såpass sjukt som den passiva befolkningen tillåter det att bli.

  Man mår illa.

Kommentarer inaktiverade.