ÄrBajs.nu

Tid: En ospecificerad höstdag 2005
Plats: Vasagatan 8, Moblisiering mot Narkotikas huvudkvarter
Medverkande: Fyra av landets skarpaste hjärnor i drogförebyggande frågor.

Skarp ledarhjärna (hurtigt): ”Nu brinner det i knutarna! Vi har pengar till en antidrogkampanj, och vi har MTV med oss, men vi behöver ta fram förslag. Vi får ta en kvart nu när vi sitter och spånar fram något.”
Skarp copyhjärna (klämkäckt): ”Kan vi inte kalla den för Coola killar knarkar knappast? Det är en catchig alliteration.”
Skarp ledarhjärna (uppspelt): ”Bra, bra, det är precis såna här förslag vi behöver! Fler?”
Skarp PK-hjärna (politiskt korrekt): ”Men vänta ett tag, nu är du patriarkal i ditt tänkande. Tjejer knarkar ju faktiskt också”
Skarp copyhjärna (förorättat): ”Men lägg av då! Kom på nåt bättre själv då, om du kan!”
Skarp ledarhjärna (tafatt): ”Hörni slu…”
Skarp PK-hjärna (avbryter triumferande): ”Coola kids knarkar knappast, det är könsneutralt och bra”
Skarp copyhjärna (muttrar invektiv tyst för sig själv)
Skarp ledarhjärna (återhämtad och hurtig): ”Okej, fantastiskt! Bra! Ska vi sikta på övre tonåren med kampanjen? Det låter ju lite snärtigt att kalla dem för kids”
Skarp copyhjärna (jag-har-en-snilleblixt-exalterad): ”Ja, ungdomar mellan 16 och 18. Och så stavar vi kidz med zäta så det blir lite häftigt. Jag har sett att de gör det på Lunarstorm.”
Skarp ledarhjärna (nöjt) ”Jaha, men då spik…”
Skarpaste hjärnan som hittills suttit tyst, avbryter buttert: ”Jag tycker att knark är bajs”
Övriga: ”…” (kissar på sig av upphetsning och spelar upp scenen där matadorerna upptäcker Ferdinand)

”BRAVO”
”BRAVISSIMO”
”DEN SKA VI HA”

Det måste vara ungefär så det gick till när kampanjen knarkärbajs.nu föddes. Det finns ingen annan vettig förklaring till varför vuxna människor tar fram en kampanj som ska förebygga droganvändanden bland 16-18-åringar och kallar den för knark är BAJS. Fast å andra sidan så har den Svenska förhållningen till narkotika ibland inte gått att skilja från propaganda i mindre demokratiska öststater.

Det är lite humor att större delen av målgruppen inte alls uppskattar kampanjen, här är en screenshot från knarkärbajs.nu:s omröstning om hur bra deras program är:
Programmet är uppenbarligen knark

Hur som helst, det roligaste är att de inte registrerat ”ÄrBajs.nu”. Det har jag gjort. Så nu kommer jag peka ”ärbajs.nu” mot sajter och ställen som förtjänar det. Först ut är såklart upphovskampanjen. Testa: http://ärbajs.nu

Permalänk till det här inlägget är såklart http://knarkärbajs.ärbajs.nu

Andra bloggar om: , ,

6 reaktioner till “ÄrBajs.nu”

 1. Undrar om någon av de små liven tänkte ens en gnutta internationellt?

  Drugs… it’s the SHIT!

  Låter kanske inte lika droger-är-dåligt-aktigt.

 2. Undrar om någon av de små liven tänkte ens en gnutta internationellt?

  Drugs… it’s the SHIT!

  Låter kanske inte lika droger-är-dåligt-aktigt.

 3. Varje gång jag går förbi en sån där ”Knark är bajs”-skylt får jag en otrolig lust att bli påtänd. Kanske är jag knäpp, men när staten talar om för mig vad jag ska göra (eller inte göra) vaknar rebellen i mig och säger att jag nog borde göra tvärtom.

 4. Varje gång jag går förbi en sån där ”Knark är bajs”-skylt får jag en otrolig lust att bli påtänd. Kanske är jag knäpp, men när staten talar om för mig vad jag ska göra (eller inte göra) vaknar rebellen i mig och säger att jag nog borde göra tvärtom.

Kommentarer inaktiverade.