Bye bye bioreklam

Jag minns en tid när bioreklamen var nästan lika kul som filmen. I vissa fall, som till exempel ”Hostel” var till och med bioreklamen bättre än själva huvudföreställningen. Det är slut med det nu. SF har dödat bioreklamen genom att införa ”lokal reklam”.

I fredags gick jag och såg ”Ice Age 2”, som för övrigt är klart sevärd om man gillade ettan. Scrat är sjukt rolig, och de två pungråttorna är också upphov till en hel del skratt. Ellie är en inte helt fullvärdig färgkopia av Hitta Nemo-Doris, men Queen Latifah gör en schyst insats ändå.

Hur som helst, vi sitter förväntansfulla i Rigolettos största salong. Ridån går upp och texten ”Och nu blir det lokal reklam” syns på bioduken. Och nog blev det lokal reklam, alltid. Lokal reklam som i ”Öppna Kanalen blir reklamfinansierad”. Ett tips: ta med skämskudde nästa gång du går på bio. Eller kom fem minuter efter annonserad starttid så slipper du eländet.

Om det här är SF:s strategi för att täcka förlusten som färre biobesökare orsakar så behöver de nya strateger mer än de behöver en ny strategi.