Anmärkningsvärt 24 maj 2011

 1. Sony Demonstrates Life-Altering SmartAR Technology – 3D Graphics, Audio & HDTV by ExtremeTech
  – FÖRSTÄRKT VERKLIGHET Sony demonstrerar en dator som känner igen objekt som ”en kopp” och ”bok” och kan skapa virtuell verklighet kring dem. Redan när jag såg ”Domestic Robocop” tänkte jag att det definitivt är framtiden. Jag trodde att det låg mycket längre fram, men det här är snudd på det. Veckans coolaste länk redan på måndagen?

   

 2. gpLUW.jpg
  – HUMOR Riktigt snygg åldersverfikation för en sajt med 18-årsgräns

   

 3. Hur ska vi kunna mötas på riktigt? : Lilla gumman
  – SOCIALA MEDIER, DIGITALT LIV Jag tycker att man missar en massa om man ser ”på riktigt” som ”analogt”. Därför faller stora delar av resonemanget här. Digitalt är en förlängning av analogt, och snart kommer digitalt att vara helintegrerat så att den här frågan kommer att vara en ”moot point”. Precis som Claes säger i en kommentar till inlägget.

   

 4. Facebooks nya guidelines för tävlingar och exempel på bra svenska företag | Helen Alfvegren
  – FACEBOOK, KAMPANJER Helen drar ihop ett gäng exempel på bra (svenska) användningar av Facebook för kampanjer och går igenom Facebooks riktlinjer för vad som är tillåtet och inte. Läsvärt!

   

 5. Drevet värre än drogerna – DN.SE
  – MEDIA, SAMHÄLLE Stycket som citeras här är så jäkla bra och sammanfattar min inställning. I ämnet är det också intressant att Mårten Schultz kritik, som i första hand riktades mot kvällspressen, fick Martin Jönsson på SvD att gå i totalförsvar i den egna tidningen.

   

 6. Sluta se ned på unga tjejers intressen
  – JÄMSTÄLLDHET, MODEBLOGGARE Micke Zackrisson skriver mycket bra om hur fånigt fördömandet av ”modebloggare” är. Det är lite samma sak med Bieber-bashing – en markör att du är gammal och reaktionär, snarare än att fenomenen är banala.

   

 7. Sex feministiska myter. – Lisa Magnusson | Rodeo Magazine
  – JÄMSTÄLLDHET Lisa Magnusson skjuter effektivt Pär Ströms bok ”Sex feministiska myter” i sank i ett (ganska kort) blogginlägg. Personligen är jag mer irriterad över dem som läser Pär Ströms blogg och kommentarer och retar sig på dem. Det är ungefär som att stoppa ner valda könsdelar i ett getingbo och sen klaga på att det gör ont. Troll ska ignoreras.

   

 8. Storspelet stoppas – kan vara barnporr | Spela | Nöjesbladet | Aftonbladet
  – MANGADOMEN, SPEL Det är ganska uppseendeväckande att Nintendo väljer att inte släppa ett spel på svenska marknaden på grund av barnpornografidömde mangatecknaren. Kulturskymning?

   

 9. Big Spaceship | Think Blog – The Disruption of Currency
  – VALUTA, EKONOMI Kort och läsvärt om Bitcoin och open source-valuta.

   

 10. Please copy me » Pryla, hosti, nala, vänsur – här är barnens vinnande nyord
  – SPRÅK, NYORD Sveriges skolbarn har hittat på nya ord som behövs för att beskriva allt mellan himmel och rjod. Drösig och kusta är mina favoriter. Ungefär som ”fickla” och ”bögisk” är det ord jag kommer att använda.

   

 11. It’s Your Shitty Kid You Deal With It | The Best Article Every day
  – HBT, HUMOR Apropå debatten om samkönade äktenskaps vara eller icke vara i USA

   

1 reaktion till “Anmärkningsvärt 24 maj 2011”

 1. Nej, Lisa tror att hon sjukter Pär Ströms resonemang i sank men hon misslyckas rätt rejält. Tyckande från hennes sida är inte en tillräcklig argumentation, speciellt med tanke på det faktaunderlag som Pär baserar sin argumentation på.

  Dock blir jag inte förvånad över att Pär får utstå diverse angrepp och smutskastning, han är ju faktiskt en fara för de maktgalna feministerna.

Kommentarer inaktiverade.