Anmärkningsvärt 22 mars 2011

Det som är längst ner är ganska gammalt då jag inte postat ”anmärkningsvärt” på en månad, men hey – länkkärlek även till lite äldre prylar.

 1. The Most Homophobic Ad of the Week (So Far)
  – Reklam som på ett mycket fyndigt sätt lyckas vara homofob. Budskapet? ”Är din son bög så behöver du starksprit.”

   

 2. iPad 2: Wife Says No, but Apple Says Yes – Mac Rumors
  – Om det här stämmer (vilket inte skulle förvåna mig) så är det ett exempel på ”att lita på processen” och använda sig av kraften i storytelling. Till kostnaden av en iPad fick Apple en story som kommer att spridas vida omkring internet. Hatten av till den på Apple som såg potentialen i den här historien.

   

 3. Manar till bojkott mot svenska stjärnkrogar — Tryne till knorr på Taffel.se
  – Det här är sorgligt. För att parafrasera Lisa Förare Winbladhs kommentar till inlägget: krogarna bryr sig ofta om djur mer än om mänskliga diskare. Och vi kunder låter dem komma undan. Bland krogarna som använder det här finns bland annat LUX och Oaxen.

   

 4. Johannes Forssberg: Ett dödsfall för mycket – Ledare – Expressen.se
  – Johannes Forssberg ger ännu ett argument till varför Sveriges kriminalisering av substanser i blodet är idiotisk. I det här fallet dog en man på grund av det. Sveriges klimat när det gäller missbrukare och brukare av narkotika är vidrigt.

   

 5. Berkshire Anne Hathaway
  – Trots att jag är ”socialliberal” enligt the Political Compass blir jag livrädd för kapitalism ibland. Som i såna här fall: att låta automatik av det här slaget avgöra värderingar av bolag är galet.

   

 6. Vad fan pratar ni om? « Mattias Svensson
  – När mitt Hallmark-index är som lägst kan Neo få mina ögon att tåras för att det är så intellektuellt hederligt och intelligent. Det finns få ställen där debatten blir så saklig och fri från det politiska skyttegravskriget. Här skriver Mattias om Alliansens och Miljöpartiets uppgörelse kring papperslösas rätt till vård.

   

 7. Om fotspår på nätet: chatt hos DN.se
  – Chatt hos DN om internetsäkerhet ur ett mer personligt perspektiv. Jocke Jardenberg är helt jävla fantastisk när han svarar på frågorna. Läsvärt!

   

 8. Vad får en utnyttjad tonåring höra? | Ledarsidan | SvD
  – Paulina Neuding skrev en kolumn 2008 i SVD som idag ändrar min inställning till samtyckeslagstiftning. Jag blir helt plötsligt mer positiv. Läsvärt!

   

 9. Droppen som fick min bägare att rinna över
  – Mymlan skriver om Journalistens debacle, där Paul Frigyes sa upp sig efter att Helena Giertta dragit in hans krönika då den gick mot henn… förlåt, ”Journalistens” linje. Jag vet inte nånting om Helena Giertta, men hon lyckas verkligen inte sälja in sitt beslut. Antingen förutsätter hon att medlemmarna är dumma i huvudet och inte kan sitt jobb (eller hålla två tankar i huvudet samtidigt) eller så är hon maktfullkomlig. Igendera är en bra sak när man är chefredaktör för en tidning för journalister.

   

 10. Deepedition DigitalPR » The Phone House missade att göra hemläxan i sociala medier
  – Riktigt bra av Niclas om The Phone House och deras totala kollaps i svallvågorna efter Dokument Inifråns reportage. Det jag vill tillägga är att VD:n först går ut och säger att allt är bra, och sedan säger ”jag hade ingen aning att det stod så illa till” bara sprider bilden av en VD med noll koll på organisationen. Jag kommer att bojkotta The Phone House ända tills jag läser historier från tidigare anställda som blivit kompenserade för de sektlika förhållandena där.

   

 11. BrassMonki
  – Hur kan jag ha missat det här? Brass Monki gör custom made Nikes. Google-designen finns inte uppe än, men det finns massor med snygga, annorlunda sneakers här.

   

 12. Organized Crime: The World's Largest Social Network | Magazine | Wired.com
  – Mycket välgjord och snygg interaktiv infografik över organiserad brottslighet. Kriget mot drogerna skapar onekligen otroliga förutsättningar för brottssyndikaten.

   

 13. xqcjk.jpg
  – Humor. En elev svarar sanningsenligt på en fråga. Tipstack @johanhedberg

   

 14. Final Frame: A Different Perspective | Apartment Therapy Unplggd
  – Ett litet konstverk byggt med lite papper och Macens inbyggda kamera. Häftig idé! (via @jerlardtz)

   

 15. Sahlins "röstskola" orsakade omval
  – Det här är extremt allvarligt för Socialdemokraterna: samtliga dömda röstfuskare i Sverige är socialdemokrater (läs mer på http://sv.wikipedia.org/wiki/Valfusk#Sverige)

   

 16. Icz20.jpg
  – Ett foto taget precis efter sista dagen i high school, när de är på väg på en road trip. Vackert och härligt!

   

 17. Anonymous speaks: the inside story of the HBGary hack
  – Intressant om hur gruppen Anonymous hackade ett stort säkerhetsföretag. Nyckeln är att säkerhetsföretaget inte levde som de lärde. Den kan inte nog poänteras, vikten av att ha olika lösenord för olika tjänster.

   

 18. Det blir sällan som man tänkt sig | Deepedition
  – Jag håller helt med Niclas (och Jocke): #surkund och #gladkund. Men var finns sajten som håller reda på vilka företag/tjänster som förekommer flest gånger i respektive kategori? Idé till en sajt här.

   

 19. JMW Kommunikation » Digitala och analoga fördomar måste motarbetas
  – Klok och nyanserad analys av Katrineholmskurirens beef med Mattias Jansson aka @kommunchef. Det är ett bra startskott för en fortsatt diskussion som handlar om något mycket större än Katrineholmskuriren (som, om de inte förnyar sin ledning och journalistkår inte kommer att finnas kvar om tio år ändå)

   

 20. Transformation
  – Det är just det här jag älskar med ”sociala medier”. Det var lite … ovant att skriva så personligt som jag gjorde om mina avatarer, men det är också med andras input som det blir en diskussion med nya insikter. Bollen kom tillbaka till mig från flera håll, bland annat från Niclas, med en skruv som fick mig att se saken ur lite annat perspektiv. Mycket fint!

   

4 reaktioner till “Anmärkningsvärt 22 mars 2011”

 1. Hej micke! har du judiskt påbrå? ditt efternamn låter en aning judiskt ;)

 2. Ja, längre bak i släkten har jag det. -icz är såvitt jag förstått en judisk ändelse i Polen.

 3. Hej igen! haha jag kan inte läsa ditt svar på kommentaren? vore intressant och kul å veta :)
  bloggen är underbar!

  mvh y

 4. Oj, sorry – verkar som om det blev lite konstigt när jag svarade sist. Ja, -icz är en judisk ändelse och jag har judiskt påbrå längre bak i släkten från min pappas sida!

Kommentarer inaktiverade.