Shortsoffensiv

Dagens shorts: chinosshorts från Björn Borg

Jag har förstått att det finns människor som tycker att män inte kan bära shorts i innerstan. Det jag inte har förstått är varför. Under min USA-resa köpte jag på mig tre par shorts och bestämde mig redan där att det här skulle bli sommaren när jag nästan uteslutande bar det plagg, som näst efter kilt, måste vara det skönaste att bära en varm sommardag.

Shorts på män diskrimineras på ett sätt som gör mig förvånad över att Pär Ström inte läst in en feministisk konspiration i det. IDG har tydligen en klädkod som förbjuder män att bära annat än långbyxor (däremot får kvinnor bära kjol, det ”signalerar inte samma sak som när en man bär shorts”). I Umeå fick manliga bussförare inte jobba i kortbyxor, då de inte ingick i uniformen. Däremot ingick en kjol, vilket en driftig bussförare tog fasta på och bar just kjol. Grand har tydligen shortsförbud efter 18.

Idag när jag uppdaterade min Facebook-status om shortsoffensiven blev det diskussioner. Dels om håriga ben, dels om att män ska bära shorts hemma eller på stranden – aldrig i stan eller på jobbet.

Jag förklarar härmed krig mot modereaktionärerna och hatare av håriga ben. Jag kommer att bära shorts varje dag fram till sista augusti. Varje dag kommer jag att posta #dagensshorts och samlingshashtaggen för offensiven är #shortsmaffia

Här är dagens shorts:

Dagens shorts: chinosshorts från Björn Borg
Dagens shorts: chinosshorts från Björn Borg

(Andra som bär shorts i stan: Alexander Bard, @fredrikw, @dodsmaskinen, @peterbengtson och @tobiasholdstock)

10 reaktioner till “Shortsoffensiv”

 1. Intressant – jag växte iofs upp i en småstad, men kan inte minnas ogillande av shorts på vuxna män från då. På mitt jobb har vi förresten bara två regler  1) om du ska på möte, klä dig på den andra företagets nivå och 2) shorts är ok så länge de inte kan misstas för badbyxor. Annars skulle jag vara ganska glad om jag slapp se skrynkliga beiga cargo shorts hela sommaren (dina var helt ok.)

 2. Men det svassar ju alltid runt en massa skarpmejslade modellmän på catwalks & visar upp ’chica city-shorts’.

 3. Du står alltså framför en spegel och tar en bild på dig själv i shorts som du lägger ut på bloggen. Sedan gör du det till ett slags shortsrevolt i klass med upproret i Mellanöstern.

  Ta och tänk till lite! Det skulle inte beröra mig det minsta vad andra anser om att jag har shorts på olika tillställningar.
  Att vara politiskt korrekt eller att protestera på ett politiskt korrekt sätt mot det som är politiskt korrekt och gärna samtidigt ge Ström en släng av sleven känns bara så dääst.
  Jag får ångest av att se en man ta kort på sig själv i spegeln med shortsuniformen på, som ett slags rebell.
  :9

 4. haha! ”i klass med upproret i Mellanöstern”? Den där får nog stå för dig, men jag måste ge dig cred för fantasi på gränsen till foliehatt om du läst in det i vad jag skrivit. Jag hoppas bara att du balanserar på rätt sida, mycket fantasi är kul, foliehatt är det inte.

  Ångesten är lättbotad för övrigt: blunda, eller välj vad du läser. Det kommer nämligen fler bilder!

 5. Det brukar vacka lika mycket debatt om kvinnor bar kjol eller shorts med orakade ben, men inte lika mycket debatt som orakade (kvinno)armhalor.

Kommentarer inaktiverade.