New York i bilder

Det var intressant att bara använda iPhone 4 som kamera i New York. Mer lättillgänglig, och med HDR-funktionen får jag alltid två versioner att välja mellan. Vissa av dessa är HDR-versionen, andra är utan HDR. Hur som helst: mobilkameror börjar bli riktigt bra nu.

Solen och molnen gör en häftig effekt på Emire State Building: det ser nästan ut som om byggnaden skimrar av sig själv.
Empire State Building

Jag gillar kontrasten. Gammalt och nytt. Historia och nutid. Sirligt och rakt.
New York i ett nötskal

Öde tunnelbanestation. Tunnelbanan i New York är varm och högljudd, men ibland råkar man ut för att vara helt ensam på en station mitt på dagen. Det är en häftig känsla.
Öde tunnelbanestation

En station (jag minns inte vilken) hade en massa små skulpturer i metall. Som denna:
Konst i New Yorks tunnelbana

… och denna. Det är rätt lustigt att se dessa små skulpturer som i flera fall handlar om pengar och har en ganska okapitalistisk hållning för att vara New York
Konst i New Yorks tunnelbana

Jag gillar brandbilarna i New York. Det finns också något poetiskt i hur de delar in sig: ”Ladder 234, Engine 14”
Detaljer på en brandbil

Denna målning på Lower East Side i närheten av Prince Street var häftig. Kontrasten mellan färgexplosion och grå betong var påtaglig även en riktigt solig dag.
Målning på husvägg på Lower East Side

Ytterligare en målning på samma vägg som ovan.
Målning på husvägg på Lower East Side

Jag gillar att brandposterna målas och synliggörs istället för att försöka gömmas undan.
Brandpost

Het modell inspirerad av 50-tal i en butik på Prince Street
Modell

Jag älskar retrokänslan i den här bilden. Den är tagen utan HDR.
En 50-talsbild av New York

Att strosa i Central Park och läsa dedikationerna på bänkarna är en vacker känsla. Det är dedikationer till nyfödda barn, till avlidna vänner, till älskade partners eller till parken själv.
Dedikation på bänk i Central Park

3 reaktioner till “New York i bilder”

  1. Verkligen schyssta bilder, får mig att längta efter IPhone4. Fast min bildningstid hos Telenor slutar om typ 1,5 år, tills dess hinner väl IPhone5 komma, och då ska ni få se! :)

  2. Haha, det star ju vilken station det ar pa bilden? Soho ar jatteharligt hela omradet och jag gillar nog det bast av hela NY. Central park har jag inte sa mycket till overs for, det kanns for plastigt.
    Annars ar det hemskt kul att hora amerikanarna sjalva skryta om hur gamla deras aldsta byggnader i NY ar. Som om att en tvahundraarig byggnad skulle imponera en, nar de redan vet vart man ar ifran.

  3. Haha! Tur att du är vaken när jag uppenbarligen inte är det. Jag håller med dig, det är en av orsakerna till att de är så väldigt imponerade av historien och gamla delarna av Europeiska städer: att det verkligen är gammalt.

Kommentarer inaktiverade.