London(l)ista, plats 3: Balans

Civilisation (subst.) -en -erna: att kunna gå in på en restaurang och äta en vällagad måltid vid ett dukat bord halv sex en söndagmorgon efter en hel natts klubbande.

I Stockholm finns typ pizzerian på Kungsgatan och McDonald’s. I London finns Balans. Jag vet, det är inte rättvist att jämföra en stad med sju gånger så många invånare, men … det är så civiliserat. Vi pratar inte ”cheeseburger and fries”, vi pratar ett cross-over kök som lätt leker i den övre halvan av Stockholms restaurangvärld. Det är inte bara öppet dygnet runt, förutom någon timma på morgonen då de stänger för att städa, det ligger dessutom i Soho och när vi inledde klubbkvällen där omkring 23.30 var klientelet till 95% bögar.

”Stockholms gayliv” förhåller sig till ”civiliserat” som ”Tom Cruise” förhåller sig till ”straight”. Men hey, det kommer en ljuspunkt: nästa onsdag kan du gå på Bögjävlar-fest på Marie Laveau. För 60 spänn får du inträde plus boken Bögjävlar.

Andra bloggar om: , , ,

6 reaktioner till “London(l)ista, plats 3: Balans”

  1. Ska förmodligen gå på tillställningen. Om det blir som jag vill.

    Jag drömde om dig i natt. Det är mycket oroande.

  2. Lägg av Kim! Vad drömde du förnågot? Berätta!

    Maxim: well, när man är i öknen är till och med utspätt kiss ganska okej. Men efter att ha varit i London så är jag mer deprimerad än vanligt när jag tänker på utelivet.

  3. Mickedarling – Det var en konstig, abstrakt dröm, men du var rätt smörig. Du sa vackra saker. Det är faktiskt sant. Jag vaknade med ett leende över hela kroppen och hoppas drömmen får en episod 2 inom kort.

  4. Kim: Jag kan lätt säga vackra saker till dig, så den var inte så konstig. Jag trodde du hade drömt att jag var något slags stalker-psycho. I take the ”the” out of psychotherapist, typ.

Kommentarer inaktiverade.