London, baby! (Tips för nybörjaren)

Om du som jag är nybörjare på London, men till skillnad från mig inte har någon cool D. som kan guida dig runt, så har jag gjort en lista över saker som på ett eller annat sätt gav mig en upplevelse:

Här är några av höjdpunkterna i trakterna av Notting Hill:

  • Kitchen and Pantry, ett kaf� som för tankarna till Vänner. Sköna lädersoffor, WiFi, schyst latte och god färskpressad juice. Ett skönt ställe vare sig du vill varva ner eller koppla upp. Ligger på Kensington Park Road, i samma kvarter som ”The Travel Bookstore” från filmen ”Notting Hill”
  • Electric Cinema. En biograf utöver det vanliga. Suveränt sköna fåtöljer med fotpallar och bar där du kan beställa drinkar och snacks. Mycket civilierad biograf med ljud från filmen inne på toaletterna, så att du kan hänga med i filmen även om du behöver pinka av all champagne.
  • Art Apart. Galleri med unga brittiska konstnärer. Mycket bra konst och värt att besöka även om man inte planerar att köpa något.
  • Agent Provocateur. Porriga underkläder av damsnitt och sköna attiraljer som den här piskan med handtag i Swarovski-kristall.
  • Zucca. Restaurang som är perfekt för en bakfyllebrunch. Hur varmt det än är utomhus är undervåningen behagligt sval. Juicen på apelsin, tranbär och fläder är en återställare i sig, maten är klart godkänd och kaffet mycket gott. Ligger på Westbourne Grove.

I andra delar av London:

  • Harvey Nichols. Varuhuset som är vad NK vill vara. Börja med expresshissen till matavdelningen, högst upp i huset. Mycket snygg produktlinje med eget varumärke. Allt från peppar till kaffe, marmelad och oliver. Trots ett hyfsat högt pris är det här ett billigare sätt att piffa upp köket än att gå till Poggenpohl-butiken. Slappa en stund i baren innan du passerar resten av varuhuset på vägen ut.
  • Shanghai Tang-butiken. Asiatisk design med västerländsk touch. Kläder och inredningsdetaljer. Vem bryr sig om att man inte röker cigarrer när humidoren är hjärtskärande vacker? Prisläget är rätt högt: 45 pund för en anteckningsbok, 60 pund för ett sjukt snyggt set om tre doftljus.
  • Naturhistoriska Museet. Utställningarna tilltalar både barn och vuxna, till skillnad från Naturhistoriska i Stockholm som tilltalar antingen barn eller folk med mycket brinnande intresse för insekter.
  • Tekniska Museet. IMAX-biografen är en riktigt skön upplevelse. Skiljer sig från IMAX-biografen på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm: den i Stockholm är kupolformad och får 3d-effekt genom kupolen, den i London är en gigantisk platt duk med 3d-glasögon på publiken. Den platta duken ger en bättre upplevelse än kupolen. Filmen om månlandningarna var bra, och jag gissar att undervattensfilmen är ännu bättre. Stor yta med uställningar som innehåller bilar, raketer, flygplan och allt annat du förväntar dig av ett tekniskt museum. Och tydligen en simulerad jordbävning som jag inte alls är bitter på att jag missade.

Andra bloggar om: , , , ,