Hur skulle du dö i SAW?

Okej, Jeopardykategorier i all ära, men här kommer en riktig utmaning: Om Jigsaw fanns, och började stalka dig – varför skulle han ta dig? Och hur skulle ditt scenario se ut?

Här är mitt scenario:

”Hello, Michael. You don’t know me, but I know you.”

”So far in your life, you have been going for the instant kicks and quick rewards. You’re so eager to get to the reward that you don’t take the time to savor the present. You are fast forwarding moments, ungrateful for the pleasure in between kicks.”

”I want to play a game. Since you can’t see the pleasure in the now, let’s see which pleasure you’ll choose to live without.”

Det finns få ögonblick som är så fantastiska som en klunk kall Gainomax choklad efter ett hårt, svettigt träningspass. Den söta, gräddiga smaken när jag är slut och uttorkad känns som att skölja munnen med … njutning. Synd bara att jag dricker den i typ två klunkar utan att egentligen känna smaken. Det var häromveckan, när jag druckit upp Gainomaxen och tänkte ”synd att de är så små, förpackningarna”, som det slog mig. Det är inte förpackningarna det är fel på. Det är mig. Jag har så bråttom att njuta att jag missar poängen. Jag har hela tiden siktet inställt på nästa njutning, nästa kick, utan att ta mig tid att njuta av nuet. Jag älskar när syrénen blommar, men har under de fyra år jag bott i Mörbylund alltid gått förbi syrénbuskarna utanför Danderyds Sjukhus utan att lägga märke till dem. Jag gillar att spela tevespel, och börjar oftast spela noggrant och njutningsfullet, men det slutar nästan alltid med att jag stressar igenom dem med något slags frebrig tvångstanke om att bli klar så fort som möjligt för att kunna göra något annat istället för att låta det ta tid och … well, njuta.

Jag är hela tiden på väg, jag är aldrig framme, och när jag är på väg är allt fokus på målet och inget på vägen.

Hade Jigsaw tagit mig så hade jag vaknat upp i en skitig industrilokal, uppspänd i en mekanism som krävde att jag antingen klippte av mig genitalierna med en rostig bultsax eller slet av mig en mask som rev ut min tunga och mina ögon på köpet. Resten av livet utan sex, eller utan syn och smak. För att stressa på mitt beslut lite skulle en ”Judas stol” vara inblandad. Ju längre tid jag tog på mig, desto mer tyngd hamnar på stolen.

judas_stol.jpg

Nu dattar jag DIG. Hur skulle Jigsaws fälla för dig se ut?

Andra bloggar om: , , ,

1 reaktion till “Hur skulle du dö i SAW?”

  1. Jag skulle nog sättas framför en dator uppkopplad så att jag var tvungen att skriva någon ordentlig avhandling, uppsats eller liknande, under 20-30 timmar. För varje minut jag inte skulle skriva krossas mina ben sakta av en vals eller dylikt.
    Hmmm… dags att ta tag i det där examensarbetet jag slutade titta på för ett år sedan…

Kommentarer inaktiverade.