Håller på att dö i typ HN51, brb

Jag är inte alls hypokondrisk av mig, men jag har aldrig tidigare haft hög feber i fyra dagar. Varje gång jag Ipren tror jag att det ska vara över, men efter ungefär åtta timmar kommer den tillbaka. Just nu är jag uppe på 38,9, på väg upp. Jag tänkte testa en ny taktik: undvika febernedsättande. Så länge allmäntillståndet inte påverkas alltför negativt borde feber vara bra för kroppen, tänker jag.

Hur som helst, tillsammans med min favvo-stalker, tillika nästan läkare, har vi strukit följande kandidater från listan: lungpest, tuberkulos, lungemfysem och lungcancer. Vi har ännu inte diskuterat SARS, HN51 (aka fågelinfluensan) eller denguefeber. Han har tippat lunginflammation, men jag lyssnar inte på det örat. Om jag ska dö i det här, please låt det vara något riktigt exotiskt. Det är så oglamouröst att dö i lunginflammation. Det blir inte ens notis i lokaltidningen. Möjligen det faktum att mitt lik upptäcks via livekameran.

Oh, och nämnde jag att de symtom jag har är ungefär på pricken primärinfektion av HIV? Det är en munter tanke som jag ska gå och lägga mig med. I fosterställning, desperat sökandes mitt happy place.

Andras blogginlägg om , ,

6 reaktioner till “Håller på att dö i typ HN51, brb”

 1. Om det är nån tröst kan jag meddela att det verkar vara något som går. ”Alla” är sjukare än vanligt och ligger hemma med hög feber i en massa dagar. Och ändå verkar det bara vara ”vanlig” förkylning.

  Så håll ut…

  =)

 2. Stackare, det låter som att det förmodligen är en helt vanlig influensa som du fått.

  Vill passa på att säga att det nog är H5N1 du menar och inte HN51. Influensa viruset har en förmåga att ändra ytstrukturen, hemagglutin (H) och neuramidas (N). Förändringen kan vara mindre, antigendrift, eller större, antigenskift. Antigendrift uppkommer av mutationer på H och N som gör att antikroppar från tidigare infektionsperioder inte får samma skyddande effekt. Detta är fallet vid de årligt återkommande influensorna. Antigenskift uppkommer troligen via rekombinationer av RNA från flera olika virusstammar. Detta ger i sin tur upphov till helt nya H och N, vilket kan ses vid större pandemier. H1N1 är det första upptäckta viruset och skapade kaos i världen 1918-1920 under namnet Spanska sjukan. Mellan 50 och 100 miljoner människor dog i sviterna av influensan under de åren.

  Slutligen… krya på dig!

 3. Snygg cutpasta, Emma, så slapp jag påpeka. Man framstår som en sådan petimäter.

 4. @Aronson: Jag har hört det där från många. Det ÄR en tröst. Så länge HIV inte blivit luftburet så är det förmodligen något som går över.

  @Emma: Haha. Jag älskar att du gjorde en redogörelse för varför det heter så, inte bara att det gör det. Tack!

  @Daniel: Att du visste det där räknar jag iskallt med.

  @Odemo: Luninflammation var det allt, det är lite värre än en influensa.

  @Ponte: ja, rubriker i tidningarna och dessutom blödningar ur alla kroppsöppningar hos mig. Jag är glad att det inte var det (:

Kommentarer inaktiverade.