Ensamma Vargen i Barcelona

Jag läste mycket som barn, och en bokserie jag hade en specifik förkärlek för var böckerna om Ensamma Vargen. De var skrivna som rollspel, med korta kapitel – sällan ängre än något stycke. I slutet på kapitlen fick man välja vad huvudpersonen, som alltså hette Ensamma Vargen, skulle göra härnäst. Ett mycket enkelt rollspel i bokform.

Som en hommage till dessa böcker, som för mig utgjorde bryggan mellan historieberättande i bokform och dito i spelform, där jag fastnade i spel som ”King’s Quest”, ”Monkey Island” och ”Willow”, skriver jag detta inlägg som ett kapitel i en Ensamma Vargen-bok; Du väljer fortsättningen.

Vandrarhemmet jag bodde på var mer ett mycket spartanskt hotell än ett vandrarhem. Mitt dubbelrum-med-eget-badrum var rent, upplyst av ett enda lysrör placerat vid sängen så att det också fick agera sänglämpa. Det innehöll bara det alldra nödvändigaste: ett skrivbord, en garderob och två enkelsängar, bäddade på det kontinentala sättet med ett lakan vikt över en filt vilket fick mig återigen att tänka på att påslakan verkar vara ett relativt okänt koncept utanför norra Europa.

Ingen teve, inget internet och de trådlösa nätverk som omgav hotellet var nedlåsta. Det kändes nästan klosterlikt.

När andra dagens möten var avklarade hade jag en kväll för mig själv. Jag inventerade mina alternativ: gå ut och flanera på stan. Området jag bodde i erbjöd en labirynt av trånga gator där det oturistiga vardagslivet kunde observeras. Eller så kunde jag gå bort till Placa Cataluna och kolla in turiststråket och ta en sväng med tunnelbanan. Jag älskar fungerande kollektivtrafik och försöker alltid att prova kollektivtrafiken i en stad, om tillfälle ges. Jag blev också påmind om att Barcelona, till skillnad från Stockholm, har bastuklubbar. Jag har aldrig varit på en bastuklubb, vilket är den homokulturella allmänbildningens motsvarighet till att tro att man är popkulturellt bevandrad när man aldrig har tittat på TV-shop. Ett sista alternativ var att ta tillfället i akt: utan störningsmoment skulle jag kunna läsa ut ”Generation X” som jag börjat läsa om på flyget hit.

(Det funkar alltså så här: ett inlägg om det alternativ som fått flest röster vid pass imorgon fredag 18.00, kommer att postas senast på lördag)

[poll=10]

(Och här är den önskade fortsättningen)

Andras blogginlägg om , , ,

5 reaktioner till “Ensamma Vargen i Barcelona”

  1. Nackdelen med detta är att vi får veta att det finns nåt vi inte fått höra. Och hur ska vi kunna leva med det?

  2. Ha ha. Casanova leder stort just nu.. hoppas du är up for it. Men det tror jag nog.. gör inte som jag bara.. gå inte in på den intilliggande ”heterobordellen”.. jag blev rädd och avtänd. Så jag gick hem istället.

  3. @Sandra: då ska jag skriva om flaneringen, bara för dig!

    @Daniel: oroa dig inte, allt dört kommer fram så småningom. Du har ju egna godnatt-sagor att se fram mot som min favvo-stalker.

    @Sven Svensson: Haha. I know who you are :-)

Kommentarer inaktiverade.