Checklista

Det var inte en morbid plan att sista inlägget innan en sjukt hektisk period skulle rubriceras ”Idag blir jag överkörd”. Det var snarare livets ironi. Här är min checklista för de senaste två veckorna:

 • Gå på anställningsintervju för ett jobb som innebär tjänstebil och därmed körkort – CHECK. Vi konstaterade att ett problem var att jag inte hade körkort.
 • Vinna 113 miljoner på lotto.
 • Inte bli överkörd – CHECK.
 • Få ett jobb som innebär tjänstebil och kräver körkort, trots att jag inte har något – CHECK. Körkortet ska fixas, sporrad av Pojkfröken och min lillebror tänker jag ta en kurs i Mora. Bonus och tjänstebil, hur vuxet är inte det?
 • Säga upp mig från IBM (eller rättare sagt, Manpow… förlåt, Addici) – CHECK. Att säga upp sig från ett jobb man trivs på är som att göra slut med någon. Skillnaden är att det är okej att säga upp sig via e-post.
 • Hålla mina vanliga sex pass i veckan och träna in de nya – CHECK. Fyra timmar koreografi med sparkar och slag, knäböj och bänkpress, step touch och speedstep, och inte minst krump, jive och swing ska sitta i ryggmärgen. Minst en timmes träning om dagen i 20 dagar i sträck är galet. Galet. Inte friskt. Kids, don’t do that at home. Jag har kört Bodyjam i sömnen, Bodypump i kön på Hemköp och Bodycombat på perrongen i Slussen.
 • Klösa ögonen ur det våpiga slynludret. ”Legally blonde”? Bullshit. Snarare ”legally dead”.
 • Få reda på att min tvättstuga stänger för totalrenovering i 8 (!) veckor från och med vecka 10 – CHECK. Lite extra krydda är att klockan 20.30 en söndag kväll inse att vecka tio börjar om sisådär fyra och en halv timma och jag har kläder som skulle göra en välsorterad sportbutik stolt i tvättkorgen.
 • Testa min Axbo S.P.A.C. Jag har visserligen använt den, men varit så sluttränad (galet, I tell you!) att jag sovit oroligt och därför vaknat på sköna tider som 04.32 eller 05.17 och inte riktigt kunnat somna om. De få morgnar jag verkligen vaknat av den verkar lovande. Recension kommer nästa helg!
 • Älta koreografi varje ledig stund – CHECK. På bussen. På tunnelbanan. På Saltsjöbanan. I matbutiken. Det ser nog så där friskt ut när någon med hörlurar helt plötsligt börjar trampa runt lite på stället med introvert blick, innan han ser förvirrad ut, bläddrar i ett häfte och sedan börjar trampa igen. Tur att Långbro mentalsjukhus byggts om till bostadsrätter, annars hade jag skrivit det här från en madrasserad cell nära Fruängen.
 • Inse att jag är en lesbisk kvinna fångad i en bögs hjärna – CHECK. Jag går runt och nynnar på ”’Cuz I can”, ”Not dead yet” och ”U + ur hand” mest hela tiden, och gillar att det är så många Pink-låtar i koreografierna jag ska träna in. Jag tycker inte att Måns Zelmerlöw är det snyggaste svenska ligget just nu. Jag tror inte ens jag vill hitta en tredje grej, för då måste jag hångla upp Angelina Jolie sen.
 • Hitta ny favvodrink – CHECK. Gör man alltid en strawberry daiquiri på frysta jordgubbar som isbitar, eller är det en grej de gör på Hotellet? Sjukt gott är det i alla fall. Men den är gammal, den nya favvodrinken heter amaretto sour. Lika god som Martin Rolinski är snygg (och han var sjukt snygg där på Hotellet i fredags).
 • Inte läsa dagstidningar – CHECK. Just nu har jag nio böcker, över 500 blogginlägg, tre nummer av National Geographic och ett nummer av Forskning och Framsteg på min läslista. Jag vet inte vad som har hänt med Sverige, världen eller mina älsklingar.

Vad har ni gjort?

16 reaktioner till “Checklista”

 1. SOM jag undrat oroligt över det där med överkörningen, skönt att du är tillbaka.

  Grattis till jobb och tjänstebil!

 2. Yours truly borde hänga på kursen i Mora, m a a jag ju kuggade den i Borlänge i höstas och inte har fått tummen ur för ett försök numero två än. Fifan, jag kör ju bil som en gud, vem ska jag behöva knulla på Vägverket för att de ska inse detsamma?

 3. Reese stal Ryan från mig, så nu kan du gott få känna på hur det är…

  ;-)

  I övrigt: grattis till nya jobbet!

 4. Om inte frågan är retoriskt ställd, så har jag i två veckor suttit klistrad vid skärmen och undrat varför du inte uppdaterat. Så mycket liv har jag.

 5. Jättegrattis!!
  …men betyder det att vi aldrig han spontanluncha här i dödens Kista? Skandal…

 6. hann…inte han.
  Jag har blivit så sjukt ordblind på sista tiden att jag behöver extra glasögon för det.

 7. Saom: thanks darling! Du och Bobby har utmanat mig, och jag ska. Jag måste bara få upp modet först.

  Dexo & Reblo: tack tack. Det känns bra. Lite egendomligt att säga upp sig från ett jobb jag trivs med och egentligen inte är klar med, men utvecklingsmöjligheterna på det nya är betydligt större än på det nuvarande.

  Pojkfröken: häng med mig upp till Mora då. Vi kan vara varandras moraliska stöd både mot trafikskolepersonal och skinnskallar (det var väl i Mora Mark blev nedsparkad?)

  Aronson: Reese IS a bitch! Om du håller ner ’na så sparkar jag. Men hon är rätt snygg …

  Jontas: Haha! Jag lovar att uppdatera lite mer frekvent så det blir mindre väntan :-)

  Petra: Worldclass Hornstull & Saltsjöbaden, och nJoy Täby. Om du känner för att komma och gästträna, säg till. Torsdagkvällar i Hornstull! (Det gäller er andra också!)

  Oswald: jag är kvar ett tag till. Jag messar dig om lunch nästa vecka?

  Anna: tack och tack, och jag lovar!

  Kim: Ja! Det enda som fattas är Jake, och 113 miljoner!

 8. Gästträna, ja det kanske jag vill! Jag kan nog tänka mig att ta mig till Taby eller Saltsjöbaden också. Vad är det för typ av pass du kör där och vilka tider?

 9. Petra:
  Måndagar, 17.30 Bodystep, Täby
  Tisdgar, 17.15, Bodycombat, Saltsjöbaden
  Onsdagar, 19.20 Bodypump, Saltsjöbaden
  Torsdagar, 19.05 Bodyjam, Hornsgatan
  Fredagar, 17.30, Bodyjam, Täby
  Söndagar, 10.30 Bodypump, Täby

Kommentarer inaktiverade.