Att hacka en IKEA-hylla

Parallellt med att jag svettas över att jag numera är egenföretagare och ska dra in massa uppdrag (behöver du eller ditt företag inspiration kring sociala medier? I’m your man) försöker jag flytta in i min nya lägenhet. Det har varit en kamp mellan mig och flyttkartongerna. Och bokhyllan. Jag ska aldrig mer flytta.

När jag flyttade sist köpte jag en bokhylla på IKEA, uppbyggd av moduler. Borstat aluminium och ek. Jag fick inte plats med vitrinskåp och sånt, men jag tänkte att jag alltid kunde komplettera med det senare. Tji fick jag. IKEA har slutat tillverka hyllserien Journalist.

Lång historia kort: Blocket räddade mig, jag fick exakt de delar jag behövde: 2 vitrinskåp, 4 ekhyllor, 6 aluminiumhyllor + gavlar och belysning för 1500. Inklusive hemkörning från Göteborg. Det var en deal så bra (och sann!) att jag funderar på att svara på nästa brev där rika ättlingar till avsatta regenter behöver min hjälp med att få loss sina 250 miljoner dollar.

Blocket gav mig också min nya soffgrupp: två och en halvmeter soffa från Folkhemmet (man kan ligga raklång i den!), inklusive fåtölj och fotpall för 5000. Soffan innebar dock att hela hyllsektionen blev för lång och det såg länge ut som om jag skulle få offra en av aluminum-modulerna. Tills jag fick den briljanta idén att hacka hyllan.

Hackad Journalist från IKEA
Hackad Journalist från IKEA

I original är gavlarna lika höga som på ekdelen i mitten. Genom att såga av två av gavlarna slipper jag dels att det ser kvadratiskt ut, och dels kan jag använda alla hyllor. Den låga delen ligger nära dörren till hallen, men eftersom den inte är så hög så känns det inte som om den blockar ingången.

Närmaste tiden kommer ni alltså att hitta mig a) jobbandes som en gnu i en lejonflock för att få frilansuppdrag inom projektledning och sociala medier, b) på gymmet där jag kör pass som en gnu som förbereder sig för att fly från en lejonflock, för att dra in lite extra cash och c) hemma där jag jobbar som en heminredargnu på att fylla ut 61 kvadratmeter med möbler och grejer jag inte har råd att köpa.

Andra blogginlägg om , , ,