Poetiskt om kroppsöppningar

Cuntstunts tipsar om Tobias Struck, som verkar vara en … intressant man. Hans teorier om onödig (onaturlig) kontra oundviklig (naturlig) homosexualitet är klart underhållande. Inte så pålästa, men underhållande. Nu finns det många personer med spännande teorier och åsikter om homosexualitet, men det är få som kombinerar det med en poetisk ådra:

Kroppens öppningar är som portar i en borg eller gränser runt en nation. De sluter sig mot fiender och öppnar sig för vänner. De kastar dessutom ut fiender som har trängt sig in och bildar nyttiga relationer med sina vänner.

Tobias teori går ut på att en del homosexuella är oundvikligt homosexuella eftersom de är (eller har?) ”en ande [som fötts] med fel kropp” och en del är onaturligt homosexuella eftersom de råkat ut för övergrepp i barndomen och sedan lever ut övergreppen som homosexualitet med inslag av BDSM.

Nu skulle jag kunna argumentera mot Tobias med argument som att övergrepp som upprepas i vuxen ålder inte är kopplade till sexuell läggning, att BDSM inte har så mycket med övergrepp att göra överhuvud taget, eller att ”en ande [som] föds med fel kropp” snarare handlar om könsidentitet än sexuell läggning. Men det känns så futilt att komma dragandes med såna argument när en kommentator redan sammanfattat det hela:

[… ] du behöver ju inte försöka göra homosexualiteten rumsrent när det i själva verket är extremt perverterat. […] Tänk på all den karma som alla homosexualla får när de går emot universum. Och du bryr dig inte ett dugg.”

Andra bloggar om: , ,

4 reaktioner till “Poetiskt om kroppsöppningar”

  1. ÅT. Jag har inte refererat till BDSM. Dock har jag skrivit en uppsats på GU om negativa dikurser kring kvinnlig masochism. Jag tror inte att alla som sysslar med BDSM måste ha blivit sexuellt utnyttjade som barn.

    Vidare har jag redan skrivit att det var för onyanserat det där med att naturlig homosexualitet bara handlar om ”fel kropp”. Det verkar snarare vara ett slags mutation, typ olika naturliga variationer i ett transsionsflöde mellan olika könsformer. Hursomhelst är det inget att döma eller stämpla som sjukt. Dock är ju sådan homosexualitet som INTE uttrycker natur, helt enkelt anti-natur och därför pervers och sjuklig. Huruvida det alltid måste röra sig om en miljöskada formad av övergrepp, det vill jag också gärna avvakta med att göra ett slutgiltigt omdöme kring, tills min foskning har framskridit en smula…

  2. Det är intressant att du är så tvärsäker på det där med ”naturliga variationer i ett transsionsflöde mellan olika könsformer”, när alla forskare som hittils försökt hitta en förklaring till människors (homo-)sexuella läggning inte lyckats presentera något som håller för en så kallad peer review.

    Hur som helst önskar jag dig lycka till med forskningen!

Kommentarer inaktiverade.