Hela världen är en enda stor fitta

Låt oss prata fallossymboler, jämlikhet och att välja sina strider.

På Facebook finns en grupp som heter ”Midsommarfitta”. Det är något slags revolt mot att man reser en midsommarstång, som är en stiliserad kuk som stoppas in i en fitta (jorden) för att befrukta den och försäkra sig om en bra skörd. Det är en hednisk rit som är ganska charmig, framför allt om man jämför med religiösa riter som påsk och jul.

Från början var gruppen ett motstånd mot ”fallossymbolerna” generellt. Sedan någon påpekade att det just i det här fallet innebär att det innebär att hela världen är en enda stor fitta (vilket i sig är en fin komplimang) föll gruppens poäng, och man svängde till något slags heteronorm-motstånd. Vilket i sig blir fånigt, eftersom ”fruktbarhetsriter” går ut på just kuk och fitta. Det är lite som att tycka att det är heteronormativt att det krävs sperma från en MAN för att befrukta ett ägg från en KVINNA: Varför kan inte män producera äggen ibland, de lata jävla puckona?

Nu är humor något individuellt, och det kanske är jätteroligt att för sin inre syn se folk dansa runt en midsommarfitta. Det hade jag köpt, men gruppens beskrivning nu är något slags krystat försök att politisera könshumor och rädda en argumentation som från början var bristfällig.

Det som är spännande är att kritiker till gruppen automatiskt utnämns till antifeminister. Hela retoriken i gruppens beskrivning hamnar på samma nivå som den i Ali Esbatis blogg: en terminologi som dumskalleförklarar alla som kan ha något slags avvikande åsikt, en intern jargong som tyder på att alla som håller med är Upplysta och Goda. Där finns väldigt lite, för att inte säga ingen, vilja att faktiskt försöka förstå meningsmotståndarna. Enter termrelativism: Förlöjligande och fördummande är en härskarteknik, men den är bara dålig om den används av de Onda.

Nu drar jag ut till skärgården. Imorgon tänker hitta en midsommarstång som ser så kuklik ut som möjligt och fira att världen är en enda stor fitta. Glad midsommar!

Andra bloggares inlägg om , , , ,

4 reaktioner till “Hela världen är en enda stor fitta”

  1. Oj, du påstår alltså att det finns kvinnor som också är dumma i huvet? Är inte det väldigt Manschauvinistiskt? ;)

Kommentarer inaktiverade.