Djurfodrets variant av evighetsmaskin

Egentligen kan man ju säga att man har gjort en industriell variant av en naturlig råvara som blir naturlig igen

Marknadschefen på Daka, ett företag som tillverkar grisfoder av grisblod och grisfett, svarar på kritiken att det är kannibalism i SvD. Han säger också att ”blodet och fettet förädlas så mycket i fabriken att det är något helt annat än om grisarna åt kött-eller benmjöl”. Jag vet inte om jag skulle vilja äta människorester oavsett hur förädlade de var. Intressant är också att Scan tar avstånd från det i Sverige, samtidigt som de är delägare i Daka.

Jag säger inte att jag ska bli vegetarian, men jag säger att jag ska börja välja köttet jag äter med större noggrannhet.

5 reaktioner till “Djurfodrets variant av evighetsmaskin”

  1. De skulle ju kunna sälja in det lite lyxigt på oss konsumenter
    ”Gris Deluxe – Gris uppfödd på gris, för dig som inte vill riskera att köttet varit nära en grönsak”
    ;-)

  2. haha. David, jag älskar att du hittar en kommersiell spinn på det. Jag ser verkligen en nisch där, framför allt för amerikanska marknaden.

Kommentarer inaktiverade.