Anmärkningsvärt 27 mars 2012

 1. curator’s ǝpoɔ
  Det här är fantastiskt. Ett sätt att standardisera cred: “via” (ursprungskällan) och “hat tip” (hittat genom x). Det här kommer jag att använda mycket i framtiden. 

   

 2. Homofobi ≠ Yttrandefrihet > Stoppa Sizzla på Slakthuset
  Nu håller jag inte mer om formuleringen att “homofobi” inte är “yttrandefrihet”, för det är precis vad yttrandefrihet är: möjligheten att säga saker som är obekväma. Däremot är direkta uppmaningar till att döda folk inte okej, och det är det senare Sizzla, en homofob rapartist från Jamaica, sysslar med. Hans texter innehåller bland annat raderna

  Fire fi di man dem weh go ride man behind (burn the men who have sex with men from behind)

  och

  Shot battybwoy, my big gun boom (Shoot queers, my big gun goes boom)

  Jag är ett stort fan av att avskaffa hetslagstiftningen i sin existerande form, därför vore det extra roligt om Sizzlas spelning ställdes in på grund av marknadskrafter (konsumenter). Det vore roligt om bojkottningsevenemanget på Facebook fick tiofaldigt fler deltagare än Slakthusets officiella evenemang för Sizzlas spelning. Gå med och bjud in vänner!

   

 3. Maria Larssons krig mot narkotika är ideologiskt
  Det är otroligt synd att den svenska debatten kring narkotikapolitik är så religiös. När man blundar för fakta och siffror och blint följer en tro blir det sällan bra. Maria Larssons svar (som det här är ett svar på) är ett tydligt bevis för det. Svensk politik har sällan känts mer hopplös.

   

 4. Den tjuvlyssnande riksdagen « Full Mental Straightjacket:Det här är ett briljant embryo till civil olydnad. Det skrämmande är att läsa svaren från vissa politiker, det är så tydligt att den nya världen styrs av den gamla politikern.

   

 5. Pinterest, farligare än cigg? | beta75
  Det här är mycket pedagogiskt och läsvärt om Pinterest och de upphovsrättsliga följderna. Läs, för sjutton! (Och Karl, lägg upp en Flattr-knapp på din blogg, nu var jag tvungen att Flattra ditt Twitter-konto istället)

   

 6. Bahnhof motarbetar datalagringsdirektivet | Inrikes | Nyheter | Nyheter24
  Det här är stort. Bahnhof förtjänar en eloge, och hade jag bott i Sverige hade de varit mitt förstahandsval som internetoperatör. Det handlar inte om kronor och ören man kan spara, hellre dyrare bredband från en operatör med integritet än billigt bredband från fega ynkryggar

   

  .

 7. En vädjan till alla journalister | Journalisten
  Jag har missat det här drevet, men det som gör mig extra beklämd är Cissi Wallins svar till Kjell Haglund. Det finns få exempel på riktig ondska, det mesta folk misstar för ondska är egentligen självgodhet. Om dessa citat stämmer är Cissi Wallin ett praktexempel på just självgodhet på gränsen till ondska. EDIT: Jag har pratat med Cissi om det här, och hon har postat en – i min värld halvhjärtad – rättningstweet. Det intressanta är 1. reflexen att retweeta ett rasistiskt budskap från någon som har 45 följare och därmed sprida budskapet till många fler, och 2. bristen på källkritik. En snabb titt på killens flöde i övrigt gjorde det för mig tydligt att det var en tweetrape.

   

 8. Lagrådet avvisar förslaget om kränkande fotografering – Läs mer – Nyhetsarkiv – sjf.se
  Lagrådet avvisar förslaget om kränkande fotografering. Tack och lov! Galen lagstiftning på många plan. Dock har nuvarande regering en tradition av att ge blanka fan i vad Lagrådet anser, därför är det extra illa att vi inte har en konstitutionsdomstol i Sverige.

   

 9. Babel | svt.se
  “Självbiografen”, Aron Flam och Petra Mede läser valda delar ur svenska memoarer. Först ut: Björn Borg. Lågmäld humor. Jag gillar det och ser fram mot nästa avsnitt.(Full disclosure: Robin Olsson som producerar är en mycket nära vän till mig)

   

 10. Jonas Gardell och 299 till är mest inflytelserika på Twitter i Sverige – hela listan. | Aitellu Blog
  Aitellus ansats att kvantifiera och mäta svenska twittersfären förtjänar både push och eloge. Det är ett transparent arbete med ett tydligt syfte, till skillnad från “den där Facebookundersökningen”.

   

 11. Shit jämställdister say.
  Den här bloggen får mig att vilja avliva hela världens befolkning. Med den mängden idioter vi producerar för vi avlivas för vårt eget, jordens och universums bästa.

   

 12. Därför vinner Apples nya Ipad surfplattekriget
  Jag brukar inte länka till Ajour, eftersom jag tycker att projektet som sådant uppmuntrar mobbing genom sitt kollektiva beteende när Damon Rasti löper amok, men den här gången är det @claes som skriver och det är mycket läsvärt. [För att förtydliga kring Ajour: jag gillar individerna – förutom Damon som jag inte vill ha något att göra med – men projektet som sådant har gett mig extremt besk smak i munnen och jag vill inte förknippas med det eller främja det mer än nödvändigt. Det säger kanske hur bra jag tycker att Claes text är lika mycket som vad jag tycker om Ajour.]

1 reaktion till “Anmärkningsvärt 27 mars 2012”

 1. Oj! Väldigt hårda ord om Ajour. Uppriktigt ledsen att du känner så.

Kommentarer inaktiverade.