Youtube-tips #3

Imorgon kommer jag publicera ett inlägg om reklam som skildrar homosexuella, apropå IKEAs gaypar på IKEA FAMILY-reklamen i Italien.

Men tills dess vill jag dela med mig av några guldkorn jag hittat på Youtube. Alla dessa är hittade via mitt nätverk på Facebook och Twitter, och jag önskar att jag kom ihåg vem som tipsat om vad så jag kunde ge cred till dig. Tyvärr är mitt minne inte så bra än.

Det här gitarrstycket är helt fantastiskt. Jag älskar låten, och fingerföringen är grym. Jag hör likheterna med Bucketheads ”Big Sur Moon” men den här versionen är betydligt bättre. Artisten, Ewan Dobson, finns på Spotify. Det här är dock hans i särklass bästa låt, resten är som mest ”okej”. Tipstack till Andreas

Steve Kardynal, mannen bakom den briljanta ”Lady Gaga’s Telephone on Chatroulette”-videon tar med sig en shakeweight till gymmet. Mycket roligt, och nästan lika kul som South Parks parodioriginalreklamen.

Kommer du ihåg filmen jag tipsade om i förra Youtube-tipsen? Killen som hittade en filmrulle och började leta efter ägarna? Det finns en uppföljare nu. Och en tredje del som avslutar det hela. Det här är en liten feelgoodhistoria från verkligheten som visar några av de bästa egenskaperna hos människor. Värd att ses den dagen du undrar om det inte vore bäst om vi avskaffade mänskligheten.

Sist men inte minst, Bechdel-testet. Det ger ett intressant perspektiv på hur kvinnor framställs i de flesta (Hollywood-)filmer. Hur många filmer kommer du på som uppfyller kraven?