Stockholm City och ”schlagerbögarna”, del 3

Jag skrev ett öppet brev till Stockholm City om ”schlagerbögarna”, fick ett svar och ställde en följdfråga. Här är Katarinas svar, och slutet på debatten för den här gången:

Hej
Jag tycker det är okej att kalla Jonas Hellsén och company schlagerbögarna därför att de tycker det själva. Det är deras val.
På samma sätt kan indiska kockar kalla sig curryindier om de vill. Om det kan anses roligt/bra i den egna gruppen.
Däremot skulle jag vare sig kalla indiska kockar curryindier eller homosexuella för schlagerbögar som inte valt det epitetet själva.

Med vänlig hälsning
Katarina Ekspong
Redaktionschef – nyheter

Det är intressant att en tidning skjuter över allt ansvar för förmedling av värderingar på individer utan nyckelroll eller någon fast anknytning till redaktionen. Däremot gillar jag att Katarina och City är konsekventa i sitt ställningstagande, även om jag fortfarande inte håller med i sak. Det är också kul att City i gårdagens tidning hade en intervju med en artist som ligger utanför sfären som idag förknippas med ”homosexuell”. Uppenbarligen försöker City i alla fall, och det ska de ha all cred för.

Jag håller med om att man ska få klassa sig som vad man vill, men det är en stor skillnad på att klassa sig inom en subkultur och på att köra samma klassificering utanför subkulturen. Jag anser att man som seriös tidning måste vara försiktig med vilka schabloner man sprider, och hur man förstärker eller raserar fördomar kring minoriteter. Ibland kan man jobba åt två håll samtidigt, med resultatet att man inte kommer någonvart. Som jag skrev tidigare, jag vill inte ha militära machobögar eller hårföra hantverkshomon som motvikt, jag vill slippa alla etiketter som idag är fastklistrade på ordet ”bög”.

Andra bloggar om: , , ,

4 reaktioner till “Stockholm City och ”schlagerbögarna”, del 3”

  1. Det är tyvärr föga förvånande vad chansen till ett minimalt kändiskap kan göra för ”jag-bryr-mig-inte-om-(förstår-inte)-konsekvenserna” kvoten hos olika människor…

  2. Det är tyvärr föga förvånande vad chansen till ett minimalt kändiskap kan göra för ”jag-bryr-mig-inte-om-(förstår-inte)-konsekvenserna” kvoten hos olika människor…

  3. Schlagerbögar ÄR bra oavsett inom eller utanför ”subkulturen”

    Jag vill slippa alla etiketter som idag är fastklistrade på ordet ”schlager”, ”läder”, ”macho”

    Kram :)

  4. Schlagerbögar ÄR bra oavsett inom eller utanför ”subkulturen”

    Jag vill slippa alla etiketter som idag är fastklistrade på ordet ”schlager”, ”läder”, ”macho”

    Kram :)

Kommentarer inaktiverade.